22-ejų G. Karinauskaitė šįmet 3000 m kliūtinio bėgimo rungtyje pradėjo rodyti stulbinančius rezultatus – Europos žaidynėse iškovojo bronzą, tapo Europos U23 čempionato vicečempione, o gegužę pagerino 15 metų gyvavusį Lietuvos rekordą – distanciją jį įveikė per 9 min. 26,88 sek.

JAV studijuojanti ir sportuojanti lietuvė rugpjūtį startavo pirmame karjeros pasaulio čempionate – čia nubėgo per 9 min. 30,28 sek., į finalą neprasibrovė ir galutinėje įskaitoje užėmė 21-ą vietą iš 36 sportininkių.

Debiutinis šis pasaulio čempionatas buvo ir G. Karinauskaitės treneriui, taip pat kliūtinio bėgimo atstovui Justinui Beržanskiui.

„Gretos pasirodymą vertinčiau 9-9,5 balo. Jeigu būtų pasiekusi asmeninį rezultatą, būtų 10,5“, – kalbėdamas su Delfi juokėsi J. Beržanskis. – Skaičiuojant nuo balandžio mėnesio Gretai tai buvo penkioliktas šio sezono startas. Ji visą laiką rodė stabilius rezultatus, o tai rodo, kad ateityje tai gali išaugti į dar geresnį rezultatą“.

Šiam sezonui J. Beržanskis planavo, kad G. Karinauskaitė bėgs greičiau nei per 9 min. 40 sek., tačiau buvo stipriai nustebintas ir auklėtinė šį tikslą pagerino daugiau nei 10 sekundžių.

„Ji nėra socialinių tinklų žvaigždutė, kuri mėgtų save reklamuoti, todėl daug kas buvo jos nematęs. Bet sporte ji yra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)