Olimpinių žaidynių debiutantas su dar 29-iais dviratininkais pasirodė sprinto rungtyje, prasidėjusioje atrankos lenktynėmis, kurioje visi dalyviai iš eigos įveikė 200 metrų distanciją.

23-iasis važiavęs V. Lendelis du ratus numynė per 9,581 sekundės ir užsitikrino vietą kitame etape tarp 24-ių greičiausiųjų. Vasilijaus rezultatas buvo 19-as (vid. greitis 75,149 km/h).

Dėl bilieto į šešioliktfinalį Vasilijus susigrūmė su Jeffrey Hooglandu iš Nyderlandų.

Šioje akistatoje treko dviratininkai mynė du ratus, pranašesnis buvo olandas, kuris lietuvį lenkė 0,122 sek.

V. Lendelis turėjo dalyvauti (1/32 finalo) paguodos lenktynėse ir jose parodė tvirtą charakterį.

29-erių sportininkas įveikė Muhammadą Sahromą ir Samą Dakiną bei žengė į šešioliktfinalį. Lietuvis lemiamą distancijos dalį įveikė per 9,824 sek. ir artimiausią varžovą aplenkė 0,043 sek.

Iš kiekvienų paguodos lenktynių į šešioliktfinalį keliauja po vieną sportininką.

Šešioliktfinalyje V. Lendelis nusileido australui Matthew Richardsonui. Lietuvis atsiliko 0,862 sek.

Nesėkmę patyręs 29-erių sportininkas iš Lietuvos turės dar vieną šansą. Šis dėl vietos aštuntfinalyje kausis paguodos lenktynėse.

Visgi lietuviui nesusiklostė ir paguodos lenktynės, kur jis 0,044 sek. nusileido britui Hamishui Turnbullui ir į kitą etapą nepateko.

***

Atrankoje tiek pasaulio, tiek olimpinį rekordą pagerino olandas Harrie Lavreysenas (9,0880 sek.), išvystęs vidutinį net 79,225 km/h greitį.

Pirmąją varžybų dieną iš viso bus surengtos net septynerios sprinterių lenktynės, po kurių paaiškės aštuoni dviratininkai, ketvirtadienį tęsiantys kovą dėl medalių.

V. Lendelis – antrasis olimpietis šeimoje. 2021-aisiais Tokijuje lenktyniavo šį kartą savo vyrą į Paryžių atlydėjusi Miglė Lendel (Marozaitė), kartu su Simona Krupeckaite iškovojusi penktąją vietą komandų sprinte.

Primename, kad moterų omniumo (daugiakovės) rungtyje Lietuvai atstovaus Olivija Baleišytė.