Ji ragino liautis tyčiotis iš olimpiniame bokso turmyre Paryžiuje pergalę pasiekusią I. Khelif, kuriai pakako 46 sekundžių, jog įveiktų italę Angelą Carini.

„Ši situacija yra beprotiška! Tarptautinė bokso asociacija (IBA) išplatino pareiškimą, jog daugiau nei prieš metus abi boksininkės nepraėjo lyties testo. Visa tai yra gerai, bet kur rezultatai?

Jie iki šiol nepaskelbti, todėl žmonės tiesiog tiki tuo, kas sakoma. Turėkite galvoje, kad IBA buvo uždrausta turėti ką nors bendro su olimpinėmis žaidynėmis, tad kokia puiki jiems proga sukelti audrą olimpinių žaidynių metu.

Aš nepritariu kovoms tarp vyro ir moters. Niekada nepritarsiu, nes tai neteisinga. Tačiau įžeidinėjimai, kurių ši boksininkė sulaukė per pastarąsias 24 valandas be jokių realių faktų ar įrodymų, yra taip neteisinga! Prašau, pagalvokite apie savo vaikus, ką darytumėte, jei tai išgyventi tektų jūsų vaikui.

Palaukite faktų, palaukite, kol paaiškės rezultatai, ir tada reikškite savo nuomonę, bet sustabdykite šias patyčias!“, – ragino 2022 m. pasaulio čempionė.

Pasaulio sporto bendruomenę sukrėtė Paryžiaus olimpinių žaidynių moterų bokso (svorio iki 66 kg) aštuntfinalio kova, kurioje pergalingai startavo didžiulę kontroversiją sukėlusi interlytė Imane Khelif. 25-erių Alžyro sportininkė pirmame raunde pasiduoti privertė italę Angelą Carini, kuriai per 46 sekundes spėjo sulaužyti nosį.

Italė nusprendė nebekovoti po galingo alžyrietės smūgio dešine ranka. Afrikietė turėjo didžiulį ūgio ir ištiestų rankų ilgio persvarą.

Po dvikovos teisėjas paskelbė I. Khelif nugalėtoja, o sugniuždyta A. Carini priklaupė ant žemės ir prapliupo ašaromis. Pasak italės trenerio Emanuele Renzini, jo 25-erių auklėtinė jautė „didžiulį skausmą nuo pat pirmo smūgio“.