Steve’o Kerro auklėtiniai antrose rungtynėse Lilyje 103:86 (26:14, 29:22, 18:21, 30:29) įveikė debiutantą Pietų Sudaną (1-1).

Po to, kai tik LeBrono Jameso dvitaškis paskutinėmis sekundėmis išgelbėjo jų kailį draugiškame mače Londone (101:100), amerikiečiai su Afrikos atstovais nutarė nebejuokauti.

Galingai startavę JAV krepšininkai jau antrojo kėlinio viduryje susikrovė pakankamai solidžią persvarą (43:23), tačiau vėliau afrikiečių triuškinti nebepajėgė.

Ir antrąją susitikimo dalį netgi pralaimėjo Pietų Sudano vyrams – 48:50.

Nugalėtojams Bamas Adebayo atnešė 18 (6/7 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 7 atk. kam.), Kevinas Durantas – 14, Anthony Edwardsas – 13, L. Jamesas 12 (7 atk. kam., 5 rez. perd., 6 klaidos), o Derrickas White`as (3/3 tritaškiai) ir Devinas Bookeris – po 10 taškų.

Nuni Omotas atsakė 24, Carlikas Jonesas – 18 (7 rez. perd.), Bulas Kuolas – 16, o Marialas Shayokas – 12 taškų (4/15 metimai iš žaidimo).

Šioje dvikovoje ant parketo nė sekundei nepasirodė pirmame ture vietinės publikos nušvilpinėtas aukštaūgis Joelis Embiido, nusprendęs gineti ne Prancūzijos, o JAV nacionalinės komandos garbę.

Lemiamame ture Pietų Sudanas dėl antros vietos grupėje ir bilieto į ketvirtfinalį susigrums su Serbija, kuri net 107:66 nepasigailėjo lietuvių skriaudiko Puerto Riko. Tiesa, patekti tarp aštuonių pajėgiausių ekipų tiek pietų sudaniečiams, tiek ir serbams, šiuo metu turintiems puikų įmestų ir praleistų taškų balansą, gali pavykti ir iš trečios pozicijos C grupėje.

Puertorikiečiai savo pasirodymą olimpinėje scenoje užbaigs pasimatymą su amerikiečiais.

Į olimpinių žaidynių ketvirtfinalį žengs po dvi geriausias A, B ir C grupių ekipas bei dvi trečiąsias vietas užėmusios dalyvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją