Lemiamame plaukime olimpinio apdovanojimo dar neturintis lietuvis link tikslo mėgino judėti septintu takeliu.

Nors antroje finalo dalyje spurtavo, lietuvis finišavo penktas – jis užfiksavo identišką laiką (1:45,46 min.) kaip ir vokietis Lukas Martensas.

Po pirmųjų 50 m Danas laikėsi septintas, o po 100 ir 150 m – šeštas.

Triumfavo favoritas rumunas Davidas Popovici (1:44,72 min.), antras liko britas Matthew Richardsas (1:44,74 min.), o trečias – amerikietis Luke’as Hobsonas (1:44,79 min.).

Praėjusių žaidynių olimpinis vicečempionas iš Didžiosios Britanijos Duncanas Scottas – tik ketvirtas (1:44,87 min.).

Septintas – australas Maximillianas Giuliani (1:45,57 min.), o aštuntas – japonas Katsuhiro Matsumoto (1:46,26 min.).

Įdomu, kad už borto, devintas, po pusfinalio atsidūrė dabartinis planetos čempionas iš Pietų Korėjos Hwang Sunwoo.

D. Rapšiui už penktą vietą olimpiadoje iš mūsų valstybės atiteks solidi 25 190 eurų premija.

Trenerių Inos Paipelienės ir Pauliaus Povilionio auklėtinis savo pagrindinėje rungtyje daug vargo neturėjo nei atrankoje, nei pusfinalyje.

Atrankoje Danas su 1:45,91 min. rezultatu buvo antras, nusileidęs tik favoritui rumunui Davidui Popovici (1:45,65 min.), o pusfinalyje atplaukė šeštas

Šioje distancijoje Tokijo olimpiadoje panevėžietis pateko į finalą, bet ten liko aštuntas. Tiesa, jis šiame nuotolyje šiemet Dohoje, Katare, tapo pasaulio vicečempionu.

D. Rapšys „Paris La Defense“ universalioje arenoje įrengtame laikiname baseine, kurio tribūnose telpa 15 tūkstančių žiūrovų, lenktyniauja jau trečią dieną paeiliui ir tęs savo maratoną toliau.

Šeštadienį jis neįveikė 400 m laisvuoju stiliumi kvalifikacijos, kur liko dešimtas – nuo finalo jį skyrė 0,52 sek., o sekmadienį per atrankos ir pusfinalio barjerus veržėsi į 200 m laisvuoju stiliumi finalą.

Trečioji 29-erių metų atleto rungtis – 100 m laisvuoju stiliumi – prasidės antradienį, taigi laiko atsikvėpti Danui praktiškai nebus.

Primename, kad kiti Lietuvos plaukikai šiose žaidynėse kol kas pernelyg nepradžiugino: Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova moterų 100 m krūtine rungties pusfinalyje buvo atitinkamai 11-a ir 16-a, o Andrius Šidlauskas vyrų 100 m plaukimo krūtine atrankoje tenkinosi 20 vieta.