Kova baigėsi praėjus vos 46 sekundėms nuo jos pradžios, kai italė nusprendė nebekovoti po galingo alžyrietės smūgio dešine ranka. Alžyrietė turėjo didžiulę ūgio ir ištiestų rankų ilgio persvarą.

Po dvikovos teisėjas paskelbė I. Khelif nugalėtoja, o sugniuždyta A. Carini priklaupė ant žemės ir prapliupo ašaromis. Pasak italės trenerio Emanuele Renzini, jo 25-erių auklėtinė jautė „didžiulį skausmą nuo pat pirmo smūgio“.

Angela Carini

Primename, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) su moterimis leido varžytis tiek 25-erių metų I. Khelif iš Alžyro, tiek ir 28-erių metų Lin Yu-Ting iš Taivano. Šios buvo pašalintos iš pernai Indijoje vykusio pasaulio bokso čempionato. Iš Taivano atletės po to, kai atėjo nukrypimą nuo normos parodę atlikto lyties testo rezultatai, netgi buvo atimtas svorio kategorijoje iki 57 kg iškovotas bronzos medalis.

I. Khelif bei L. Yu-Ting dalyvavo ir Tokijo olimpiadoje, tačiau kalnų ten nenuvertė – Imane suklupo ketvirtfinalyje ir liko per žingsnį nuo prizininkių pakylos, o Lin krito aštuntfinalyje.

IOC nepateikė išsamios informacijos apie kriterijus, kuriuos I. Khelif ir L. Yu-Ting atitinka, kad galėtų varžytis Paryžiuje ir Tokijuje, tačiau nurodė, kad boksininkių pasuose nurodyta, jog jos yra moterys.

Planuojama, kad 28 m. taivanietė penktadienį pradės varžybas prieš Sitorą Turdibekovą iš Uzbekistano 57 kg svorio kategorijoje.

Lūžo nosis

Po sugertų dviejų stiprių smūgių iš kovos pasitraukusi italė tvirtino, kad jos toks sprendimas nėra niekaip susijęs su I. Khelif dalyvavimu olimpinėse žaidynėse. Ji prisipažino, kad trauktis iš ringo ją privertė varžovės smūgių jėga.

Vėliau „The Telegraph“ skelbė, kad italei lūžo nosis. „Nutraukiau mačą, nes po antrojo smūgio, turėdama ilgametę patirtį ringe ir kovodama visą gyvenimą, pajutau stiprų skausmą nosyje. Pasakiau „užteks“, nes... negalėjau užbaigti dvikovos. Taigi pagalvojau, kad gal geriau dabar baigti kovą“, – kalbėjo italė.

Italė žiniasklaidai taip pat prisipažino, kad dar „niekada nėra jautusi tokių smūgių“, kokius jai sudavė I. Khelif.

Anot jos, smūgių stiprumas buvo priežastis, dėl kurios ji ir pasitraukė iš kovos. Italė taip pat pridūrė, kad ne jai spręsti, kas turi varžytis olimpiniame bokso ringe.

Imane Khelif, Alžyro boksininkė, pirmame raunde pasiduoti privertė italę Angelą Carini
Imane Khelif, Alžyro boksininkė, pirmame raunde pasiduoti privertė italę Angelą Carini