Po Lietuvos lengvosios atletikos čempionato į Paryžių bilietus užsitikrino būrys lengvaatlečių, kurie į olimpines žaidynes pateko pagal atnaujintus „World Athletics“ reitingus.

Liepos pirmomis dienomis, tapo aišku, kad į Prancūzijos sostinę keliaus Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), Martynas Alekna (disko metimas), Dovilė Kilty (trišuolis) ir Gabija Galvydytė (800 m), kiek vėliau džiugios naujienos sulaukė ir Modesta Justė Morauskaitė.

Tik liepos 7-ąją, paskutinę lengvosios atletikos olimpinės atrankos dieną į Paryžiaus olimpinių žaidynių traukinį įšoko Lietuvos rekordininkė D. Zagainova, tapdama 50-a olimpinės rinktinės nare.

„Visi į tai atkreipia dėmesį. Bet žinoma, tas laukimas ir jaudulys užsitęsė“, – šypsodamasi pripažino D. Zagainova.

Savo atrankos istoriją lengvaatletė vadina „nestandartine ir ypatinga lengvojoje atletikoje“.

„Kaip žinote, žaidynėse varžysis 32 trišuolininkės. Buvo aišku, kad atrankos reitinge nereikia skaičiuoti trijų pajėgių atlečių, kurios gydosi traumas. Jos neturėjo šansų pasveikti iki Paryžiaus žaidynių. Federacijos ir šalių olimpiniai komitetai oficialiai buvo paskelbę, jog jos nekeliaus į žaidynes. Dviem merginoms – plyšę achilai, prireikė operacijų, o kitai – kojos lūžis.

Reitingą skaičiavome be jų. Po Lietuvos čempionato treneris kelias valandas naktį praleido prie skaičių, buvo aišku, kad aš turėčiau patekti į žaidynes 32-u numeriu. Tai mus nuramino, bet vis dar laukėme to oficialaus sąrašo“, – kalbėjo D. Zagainova.