Pagrindinio laiko pabaigoje atrodė, kad serbų pergalė jau čia pat, tačiau paskutinėmis sekundėmis labai sudėtingu dvitaškiu rezultatą lygino ir pratęsimą išplėšė Patty Millsas.

Tiesa, per pridėtines 5 minutes šaltakraujiškesni buvo Serbijos atstovai.

Nugalėtojų pusėje net 6 krepšininkai rungtynes baigė su dviženkle taškų sąskaita, tačiau naudingiausias buvo įprastas komandos lyderis Nikola Jokičius. Centro puolėjas per 38 minutes veiksmo pelnė 21 tašką (9/15 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 14 kamuolių, išdalino 8 rezultatyvius perdavimus ir buvo aktyvus gynyboje – 4 perimti kamuoliai ir vienas blokas (35 naudingumo balai).

Jam puikiai talkino 14 taškų sumetęs Vasilije Micičius (2/4 dvit., 2/4 trit., 6 rez. perd.) ir 17-ą pelnęs Bogdanas Bogdanovičius (6/17 met. iš ž., 6 rez. perd., 5 atkv. kam.)

Australus į priekį tempė skirtingas kartas atstovaujantis gynėjų duetas – Joshas Giddey ir Patty Millsas. 21-erių įžaidėjas pelnė 25 taškus, tačiau 7 kartus klydo ir rungtynių pabaigoje patyrė traumą. 35-erių veteranas P. Millsas suvertė 26 taškus (9/16 dvit., 2/5 trit.).

Serbija: Nikola Jokičius 21 (14 atk. kam., 8 rez. perd., 35 n.b.), Bogdanas Bogdanovičius 17, Vasilije Micičius 14, Marko Guduričius ir Ognjenas Dobričius po 11, Aleksa Avramovičius 10.

Australija: Patty Millsas 26, Joshas Giddey 25, Jackas McVeighas 13, Dante Exumas 12, Duopas Reathas 7.

Serbai pusfinalyje susikaus su Brazilija arba Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, kurių akistata prasidės 22.30 val. Lietuvos laiku. Pirmajame olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje Graikijos rinktinės žygį nutraukė pasaulio čempionai vokiečiai. Pastarųjų varžovai kovoje dėl finalo spręsis 19.00 val., kai į mūšį stos Prancūzijos ir Kanados ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją