Šiais metais padidintos valstybės stipendijos ir premijos už sporto laimėjimus: už olimpinį auksą numatyti net 167 695 eurai, už sidabrą – 83 875 Eur, o už bronzą – 62 920 Eur.

Rinktinei atstovavo keturi krepšininkai – Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Evaldas Džiaugys ir Gintautas Matulis, jiems vadovavo treneris Dainius Novickas.

Tad kiekvienam krepšininkui atiteks po 62,92 tūkst. Eur, o treneriui D. Novickui – pusė tiek: 31,46 tūkst. eurų. Iš viso rinktinei – 283,14 tūkst. eurų premija.

Delfi patvirtino Nacionalinės sporto agentūros vadovas Mindaugas Špokas.

„O jei mus pradžiugintų krepšinio trijulių rinktinė? Dauginkime iš keturių (šypsosi), jei irkluotojos merginos – iš dviejų. Tai vienos solidžiausių premijų Europoje. Bet valstybė joms pasiruošusi, lėšų tikrai turime. Norisi, kad sportininkams tik sektųsi“, – Delfi dar prieš žaidynes kalbėjo M. Špokas.

Primename, kad Lietuvai šeštadienį bronzos medalį iškovojo irkluotoja Viktorija Senkutė.

2021-aisiais Tokijuje tiek Latvija, tiek Estija džiaugėsi dviem medaliais (aukso ir bronzos), o Lietuva tenkinosi tik sidabru, nors prieš tai dviejose olimpiadose – Rio de Žaneire ir Londone – madas diktavo būtent lietuviai.

Paryžiaus olimpinės žaidynės tęsis iki rugpjūčio 11 dienos.

Disko metimo rungties finale dėl medalių varžysis geriausią rezultatą atrankoje pasiekęs Mykolas Alekna, savo pasirodymo laukia breikerė Dominika Banevič – BGirl Nicka.