39-erių Los Andželo „Lakers“ atstovas yra vienas tituluočiausių krepšininkų istorijoje. Puolėjas 4 kartus tapo NBA čempionu, turi 4 NBA reguliariojo sezono naudingiausio žaidėjo apdovanojimus, 4 kartus tapo finalų MVP ir yra iškovojęs 2 olimpinius aukso medalius (2008 ir 2012 m.)

Nepaisant sėkmės Tokijo ir Londono olimpinėse žaidynėse, L. Jamesas po 12 metų pertraukos vėl atstovaus JAV krepšinio rinktinei ir taps vyriausiu krepšininku jos istorijoje. Iki šiol vyriausias JAV atstovavęs krepšininkas buvo Larry Birdas, kuriam 1992 m. Barselonos olimpinėse žaidynėse buvo 35-eri ir 240 dienų.

Per „NBC“ interviu L. Jamesas paklaustas apie tai, kodėl priėmė sprendimą sugrįžti į olimpinę sceną, atsakė paprastai:

„Tai buvo tinkamas laikas. Viskas priklauso nuo laiko, o aš šioje karjeros fazėje JAV rinktinei dar galiu duoti labai daug. Ši rinktinė per mano karjerą man davė labai daug, todėl pamaniau, kad Paryžiaus olimpiada yra puiki proga man atsidėkoti.“

JAV sirgaliai, sporto lažybininkai ir net patys krepšininkai iš savęs šiame čempionate tikisi tik aukso medalių, o ši žvaigždžių pilna rinktinė, kurioje šalia L. Jameso žais ir Stephenas Curry, Kevinas Durantas, Joelis Embiidas, Anthony Edwardsas – atrodo kaip reakcija į nesėkmingą 2023 m. pasaulio čempionatą, kuriame amerikiečiai liko 4-ti.

LeBronui tai ketvirtos olimpinės žaidynės, o jis jau vieną kartą žaidė labai panašioje pozicijoje atsidūrusioje rinktinėje 2008-ais metais, kuri iki šiol vadinama „Redeem Team“ (liet. – atpirkimo komanda). Tada geriausi JAV krepšininkai susibūrė ir laimėjo olimpinį auksą po to, kai 2004 m. Atėnuose amerikiečiams teko dabintis bronza. Tos bronzinės komandos gretose buvo ir L. Jamesas.

Nepaisant šios gilios istorijos olimpinėse žaidynėse, šie metai turbūt bus paskutiniai, kai L. Jamesas vadinsis olimpiečiu. Nors 39-erių krepšininkas dar dvejiems metams prasitęsė kontraktą su „Lakers“ klubu, jis teigia, kad Los Andželo olimpinėse žaidynėse jo nebus nė kvapo.

„Manęs ten nebus. Aš bet kokia kaina dingsiu iš Los Andželo, kai ten vyks olimpinės žaidynės, – juokdamasis teigė LBJ. – Aš gyvensiu ten visus metus iki žaidynių, bet atėjus vasarai – aš nešdinsiuosi.“

Nors Los Andželo žaidynių nelaukia, L. Jamesas yra tiksliai apmąstęs, kokioje kitoje olimpinėje sporto šakoje varžytųsi, jei nebūtų krepšininkas. Vaikystėje amerikietišką futbolą žaidęs ir ypatingu greičiu per savo karjerą pasižymėjęs sportininkas būtų varžęsis lengvojoje atletikoje.

„4x100 m estafetinis bėgimas, šimtu procentu. Aš privalau būti komandos dalimi, tokie sportai mano mėgstamiausi. Estafetiniame bėgime aš būčiau „inkaras“ – tas, kuris bėga paskutinis. Kad ir kaip sekėsi prieš tai, aš būčiau tas, kuris trasą užbaigia galingai“, – teigė NBA taškų rekordo savininkas.

Primename, jog Paryžiaus olimpinių žaidynių startas – liepos 26-ą dieną. Olimpinis krepšinio turnyras prasidės liepos 27-ąją, o pirmasis iššūkis, kuris laukia JAV krepšininkų – akistata su Serbija, liepos 28 d. 18:15 Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją