Ne taip gerai pasisekė vienam iš V. Lendelio konkurentų Kwesi Browne’ui iš Trinidado ir Tobago.

Ketvirtose vyrų grupinio sprinto – keirino – paguodos lenktynėse važiavęs Karibų atstovas po kontakto su vienu iš varžovų skaudžiai krito nuo dviračio ir neteko sąmonės.

Lenktynės, kuriose beliko trys dalyviai, buvo iškart sustabdytos, o skausmingai į treką atsitrenkusiam K. Browne’ui suteikta skubi medicininė pagalba. Iš velodromo jis išgabentas ant neštuvų.

Tiesa, sąmonę atgavęs sportininkas išnešamas pamojavo tribūnoms, kurios jam plojo.

Primename, kad dėl vietos ketvirtfinalyje kovojęs V. Lendelis savo važiavime buvo aplenktas visų keturių oponentų (bet kinas vėliau buvo diskvalifikuotas) ir taip atsisveikino su Paryžiumi.

Pirmame etape visi 30 dalyvių buvo suskirstyti į penkis važiavimus. Į kitą etapą iš kiekvieno pateko po du geriausius sportininkus. Likę tą patį vakarą dar rungėsi paguodos varžybose, kur iš keturių važiavimų į sekmadienį vyksiantį ketvirtfinalį prasibrovė dar po du atletus.

Keirino rungtyje (8 ratai) dviratininkai startuoja paskui motoroleriu važiuojantį lyderį, užimdami burtų tvarka nustatytas pozicijas, ir negali jo lenkti. Kai motorolerio greitis pasiekia 45 km per val., lyderis pasitraukia ir sportininkai pradeda sprintą.

V. Lendelis olimpines žaidynes pradėjo sprinto rungtimi, kurioje užėmė 15-ąją vietą.

Moterų omniumo (daugiakovės) rungtyje Lietuvai atstovaus Olivija Baleišytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją