Šiais metais olimpinėse žaidynėse aukso medalį iškovojusiam sportininkui atitektų 167 695 Eur, sidabro medalį – 83 875 Eur, o bronzos medalį – 62 920 Eur dydžio premijos.

„Valstybė premijoms pasiruošusi, lėšų tikrai turime“, – tvirtina NSA direktorius, kurio nenustebintų Paryžiuje iškovotų medalių rekordas.

M. Špokas pasidalino mintimis apie mūsų atletų gretas Paryžiuje ir rinktinei keliamus tikslus.

– Šiemet olimpinėje rinktinėje – 50 Lietuvos atletų. Tai daugiau nei Tokijuje (42) ir ženkliai mažiau nei rekordiniame Pekine (71). Lietuvių gretos Paryžiuje su šalies krepšinio rinktine galėjo būti ir gausesnės. Kaip jūs vertinate mūsų olimpines pajėgas?

– Galvoju, kad turime labai kokybišką rinktinę. Taip, galėjome turėti gausesnę komandą su krepšinio nacionaline komanda, su kitais keliais atletais, bet yra kaip yra.

Lyginant su kaimynais, galiu pasidžiaugti, juos lenkiame. Tokijo žaidynėse tiek Latvijos, tiek Estijos komandose buvo po 33 atletus. Paryžiuje estų bus 24, latvių – 29 atletai.

Jei šių Baltijos valstybių olimpinės komandos sumažėjusios, tai mūsų ūgtelėjusi. Mūsų tikslas turbūt yra kokybė. Daugelis mūsų sportininkų atvyksta ne tik dalyvauti, bet varžytis dėl aukščiausių pozicijų.

Turime 7-8 sporto šakas, kurių atletai keliauja parodyti geriausius rezultatus. Turime bene vieną geriausių rinktinių pagal potencialą.