Londono olimpinė čempionė Rūta Meilutytė 100 m distancijoje tarp 37 dalyvių buvo dešimta (1 min. 6,34 sek.).

27-erių kaunietei tai buvo pirmas startas po praėjusį vasarį Katare vykusio pasaulio čempionato, kuriame ji netikėtai užstrigo šio nuotolio atrankoje, o vėliau iškentė pėdos operaciją ir kurį laiką negalėjo treniruotis.

„Skaudėjo raumenis, bet buvo įdomu, – išlipusi iš „La Defense“ arenos baseino, įspūdžiais kaip įprasta lakoniškai dalinosi olimpinė čempionė. – Pirmas plaukimas, džiaugiuosi, kad pradėjau drąsiai. O savo rezultato aš apskritai nelabai vertinu – jis normalus. Džiaugiuosi, kad pakliuvau į pusfinalį, norėčiau patekti ir į finalą.

Po R. Meilutytės atrankos plaukimo sekė Kotrynos Teterevkovos startas.

22-ejų vilnietė baseine sugaišo 0,42 sek. ilgiau nei vyresnė tautietė ir bendroje įskaitoje buvo 15-a, pelnydama priešpaskutinę vietą pusfinalyje.

Plaukikė prisipažino patyrusi nerimo akimirkų, kai akimis švieslentėje ieškojo savo pavardės.

„Kadangi pirmas startas, jaučiausi šiek tiek išsiblaškiusi. Džiaugiuosi, kad patekau į pusfinalį, nes jau buvau išsigandusi, kad būsiu „ant ribos“, – neslėpė K. Teterevkova.

Kotryna Teterevkova

Beje, jos startas kiek vėlavo, kadangi arenos personalo darbuotojui teko žvejoti iš vandens kepurėlę, kurią pametė prieš tai plaukusi amerikietė Emma Weber.

Bet K. Teterevkova sakė, jog toks retas nutikimas jai neturėjo jokios įtakos.

„Ne pirmas kartas, stengiausi koncentruotis tik į būsimą plaukimą ir laukiau starto be jokių emocijų.

Man pačiai kepurėlė dar niekad nėra nusmukusi, tikiuosi, taip ir nebus. Šiaip visaip pasitaiko: gal nuslydo, gal plaukikė plaukus buvo išsiplovusi, gal nėrė į baseiną neteisingu kampu“, – atsiliepė Kotryna.

Greičiausiai ryte plaukė šios rungties Tokijo olimpinė vicečempionė ir olimpinė rekordininkė Tatjana Smith iš Pietų Afrikos Respublikos (1 min. 5 sek.).

0,63 sek. atsiliko dabartinė pasaulio čempionė iš Kinijos Qianting Tang, 0,74 sek. – airė Mona McSharry.

Toliau eilės tvarka išsirikiavo japonė Satomi Suzuki, pasaulio rekordininkė iš JAV Lilly King, italė Benedetta Pilato, Anastasia Gorbenko iš Izraelio, estė Eneli Jefimova.

11-ą poziciją užėmė ir pasirodymą taip pat tęs „neutralė“ iš Baltarusijos Alina Zmuška.

Pusfinaliai sekmadienį vyks nuo 22.10 val. Lietuvos laiku, o prieš kovą dėl vietos olimpiniame finale K. Teterevkovai labiausiai rūpi, kaip išvengti dar vienos klaidos atliekant posūkį.

– Kaip vertinate savo rezultatą atrankoje?buvo paklausta Lietuvos plaukikė

– Kaip rytui, šiaip jau visai gerai. Čia – antras geriausias mano sezono rezultatas. O kaip bus vakare, matysime.

Visada pirmas startas būna mažiau užtikrintas: nepataikiau tinkamai į posūkį, išėjo lėtas. Galvojau: velnias griebtų... O po finišo specialiai lūkuriavau, kol parodys bendrą rezultatų lentelę, nebuvo ramu.

– Ką labiausiai norėtumėte pataisyti pusfinalyje?

– Posūkį – kadangi šįkart jį, taip sakant, sušikau.

– Kaip apskritai jaučiatės pasirengusi šioms žaidynėms?

– Metus treniravausi JAV, buvo įdėta tikrai labai daug darbo. Net pačiai įdomu, kiek galiu pasiekti dirbdama tokiais krūviais, pasižiūrėti, ar buvo verta taip stengtis. Kol kas viskas tvarkoje.

– Kaip Indianos universiteto treneris Ray Looze’as dalina savo laiką Paryžiuje, kadangi čia varžosi keliolika jo auklėtinių, įskaitant 100 m plaukimo krūtine pasaulio rekordininkę L. King?

– Kadangi jis į šias žaidynes atvažiavo kaip Lietuvos rinktinės narys, mano manymu, daugiausiai dėmesio kliūva man. Bet tikrai pasirūpina ir kitais sportininkais, kiek įmanoma.

– Ar turite kokią nors savo universiteto komandos atstovų susirašinėjimo grupę?

– Ne. Kai tuos metus ten treniravausi, aš laikiausi truputį nuošaliau. Žinojau, kad atvažiavau tik metams – ir tik plaukti, o ne studijuoti. Todėl nebuvo labai artimų bičiulysčių.

– Ar nustebino R. Meilutytės rezultatas?

– Rūta gal dabar jau nelabai stebina. Visada už ją sergu ir linkiu kuo geresnio pasirodymo. Nuo jos pačios priklauso, kaip seksis.

– Palyginus su olimpiniu Tokiju, kokį įspūdį palieka žaidynių atmosfera Paryžiuje?

– Šiek tiek daugiau laisvės, nereikia nešioti kaukių. Bet šiaip visada stengiuosi tiesiog užsiimti savo rutina ir nekreipti dėmesio į aplinką. Atsigavimas, miegas, poilsis, maistas... Nėra dėl ko skųstis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją