Tiesa, net jam nepavyko nuspėti būsimojo nugalėtojo.

„Vieno konkurento neišskirčiau. Medalius laimėti gali keturi-penki dalyviai. Į auksą pretenduos ir Kristjanas Čehas, ir Danielis Stahlis. Taip pat australas Matthew Denny, tas pats Andrius Gudžius gali pasirodyti puikiai“, – vardijo 21 metų atletas, nenumatęs grėsmės iš mažai žinomo Jamaikos atstovo Roje Stonos.

Būtent šis Karibų (taip, tų pačių, kuriems priklausantis Puerto Rikas užkirto kelią į olimpiadą ir Lietuvos krepšinio rinktinei) sportininkas sukūrė tikrą sensaciją ir ketvirtuoju bandymu diską pasiuntė taip toli, kaip niekada nebuvo per visą savo karjerą – lygiai 70 metrų.

„Opapa, jūs rimtai? Kas čia? Vau! 70 metrų. Naujas olimpinis rekordas – dar kartą pagerintas. Mykolas Alekna atsilieka trimis centimetrais. Roje Stona. Tai bent Jamaika disko metimo finale! Diskas nutūpė vos ne tiesiai ant 70 m linijos. Koks čia velnias iš po žemių?“, – savo nuostabos tiesioginiame eteryje neslėpė ir TV3 komentatoriai.

Naująįį olimpinį rekordą užfiksavęs jamaikietis pribloškė visus savo konkurentus, įskaitant ir M. Alekną, kuris prieš tai diską švystelėjo 69,97 m ir kelioms minutėms buvo perėmęs olimpinį rekordą iš savo tėvo Virgilijaus, prieš 20 metų Atėnuose pasiekusį 69,89 m rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)