D. Gudzinevičiūtė neslėpė šypsenos bei įvertino tiek olimpiečių pasirodymus, tiek pačių žaidynių solidumą.

„Esame tikrai patenkinti, visi laimingi. Jeigu yra nuoskaudų dėl to, jog galėjo būti ir dar geriau, tai reikia suprasti, jog tai yra renginys, kuriame susirenka patys geriausi sportininkai. Iškovojome keturis medalius, kas yra tikrai geras rezultatas, džiaugiuosi visais.

„Per savo gyvenimą mačiau 11-ą olimpinių žaidynių ir šios buvo pačios nuostabiausios, tiek iš žiūrovų pusės, tiek iš organizavimo. Kaip ir sakau – netikėkite melagienomis, nes viskas olimpinėse žaidynėse buvo labai gerai“, – komentavo LTOK prezidentė.

Sidnėjaus olimpinė čempionė pridėjo, kad LTOK išanalizuos šias žaidynes, jog Lietuvos rinktinės rezultatai tik gerėtų.

„Visi sportininkai padarė, ką galėjo geriausiai. Kol kas viskas tik pozityviai, ateis laikas ir padarysime analizę. Po jos viską pranešime, ką būtų galima patobulinti, kad Los Andžele rezultatai būtų dar geresni“, – olimpiečiais džiaugėsi ji.

Pati prezidentė nesikrimto, jog Lietuvai nepavyko nutraukti aukso medalių bado. Paskutinį kartą tokios prabos apdovanojimą mūsų šalis iškovojo 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

„Kaip ir sakiau, olimpinėse žaidynėse susirenka patys geriausi sportininkai, tad sakyti, jog kažkur lėmė sėkmė yra neteisinga. Visada atrodo laimėjus sidabrą, jog trūko labai mažai iki aukso, bet gal iš tikro trūko ir daugiau. Palaikykite mūsų sportininkus, nes niekas labiau nevienija valstybės kaip sportininkai, kurie atidavė visą save olimpinėse žaidynėse“, – užbaigė komentarą D. Gudzinevičiūtė.

Lietuvai Paryžiuje medalius iškovojo Mykolas Alekna (sidabras), Dominika Banevič (sidabras), Viktorija Senkutė (bronza) ir trijulių krepšinio rinktinė (bronza).