Kaip ir Prancūzijos sostinės širdyje, taip ir grįžusi į gimtinę Nicka tiesiog švytėjo ir skleidė čempionišką energiją plačia savo šypsena, kuri dar labiau padidėjo po jos laukusio ne vieno siurprizo.

„Nicka, čia tavo pirmas automobilis“, – rodydama į stovintį, juodą „Mercedes“ oro uosto automobilių stovėjimo aikštelėje tarė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tuomet buvęs Lietuvos golfo federacijos vadovas Česlovas Okinčicas padėkojo Nickai už medalį Paryžiuje ir įteikė 17-metei D. Banevič, panašu, automobilio dokumentus.

„Šis elektrinis „Mercedesas“ yra tavo!“, – šypsojosi Č. Okinčicas, atidaręs juodo automobilio priekines dureles.

Nepriklausomybės akto signataras Delfi neatskleidė detaliai, kas konkrečiai prisidėjo prie olimpinės vicečempionės tokios dovanos.

„Jei oficialiai, tai čia buvo visų Vilniaus ir Vilniaus apskrity gyvenančių tautų dovana. Lietuvių, lenkų, sentikių rusų, žydų dovana Dominikai nuo visos Lietuvos. Už jos kovą, už iškovotą sidabro medalį Lietuvai“, – teigė Č. Okinčicas.

Ant automobilio langų – olimpiniai žiedai ir Dominikos Banevič vardas. Jis patvirtino, kad olimpinė simbolika naudojama suderinus tą su LTOK.