Trečiadienio vakarą savo kelią link medalių pradėjo vyrų futbolo turnyro dalyviai.

Jau pirmosios B grupės, kurioje dar kovos Irakas ir Ukraina, rungtynės Sent Etjene tarp Argentinos ir Maroko rinktinių baigėsi kontroversiškai.

Afrikos atstovai pirmavo 2:0 po puolėjo Soufiane’o Rahimi dublio (45+2 ir 51 min. iš 11 m), tačiau skirtumą antro kėlinio viduryje sušvelnino ir argentiniečiams viltį suteikė Giuliano Simeone (68 min.), o lygiąsias, kaip atrodė tuo metu, 90+16 min. po varžovų baudos aikštelėje kilusios sumaišties išplėšė Cristianas Medina, tiksliai smūgiavęs galva po to, kai kamuolys atšoko nuo skersinio – 2:2.

Šis epizodas įsiutino tribūnose daugumą sudariusią marokiečių fanų armiją, kuri, reikšdama savo nepastenkinimą, į ne tik ėmė mėtyti plastikinius butelius ir kitus daiktus, bet ir patys veržtis į aikštę.

Teisėjui Glennas Nybergas iš Švedijos teko sustabdyti mačą, nors dauguma suprato, kad tai – finalinis švilpukas.

Praėjus maždaug pusantros valandos pranešta, kad išlyginamasis argentiniečių įvartis po VAR peržiūros yra atšaukiamas dėl nuošalės.

Apie tai informuotos ir abi komandos, kurių žaidėjai buvo priversti grįžti į stadioną, iš naujo apšilti ir jau prie tuščių tribūnų sužaisti dar tris papildomas minutes. Per jas nieko nebeįvyko ir Maroko vyrai po daugiau nei 4 valandų nuo rungtynių pradžios šventė pergalę 2:1.

Tokį chaosą treneris Javiero Mascherano pavadino „didžiausiu cirku, kurį jam teko matyti per savo gyvenimą“, o Lionelis Messi socialiniuose tinkluose brūkštelėjo tik vieną žodį: „neįtikėtina“.

Tiesa, pats Leo, neseniai su rinktine triumfavęs „Copa America“ turnyre, olimpinėse žaidynėse nedalyvauja. Ryškiausia Argentinos žvaigždė čia – „Manchester City“ klubo snaiperis Julianas Alvarezas.

Olimpiniame vyrų futbolo turnyre iš esmės varžosi jauni žaidėjai iki 23-ejų metų. Tiesa, kiekvienai iš 16-os komandų leidžiama pasitelkti ir tris vyresnius atstovus.

Pažymėtina, kad ne tik po jos, bet ir pačios dvikovos metu į aikštę net kelis kartus įsiveržė pavieniai gerbėjai. Juos teko vaikytis apsaugos darbuotojams.

Lietuvos garbę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kurios tęsis iki rugpjūčio 11 dienos, iš viso gins 50 sportininkų.

Jau šeštadienį pasirodys pirmieji jų: tai – plaukikai Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas, irkluotojai Viktorija Senkutė, Dovilė Rimkutė ir Donata Karalienė bei Giedrius Bieliauskas, taip pat gimnastas Robertas Tvorogalas.