„Jeigu taip ir toliau, turbūt tarp aštuonių komandų būsime devinti“, – po skaudaus olimpinio debiuto pasijuokti iš savęs sugebėjo D. Novickas.

Jo auklėtiniai antradienį pradėjo Paryžiaus žaidynes pralaimėjimu titulą ginančiai Latvijai 14:21.

„Braliukai“ dominavo nuo pat pradžios, sudraskę į skutus priešininkų žaidimo gijas.

Pastarieji bandė gelbėtis tolimais metimais, bet jų pataikė vos 1 iš 12. Dažnai lietuvių atakos apskritai baigdavosi be jokio sprendimo, tuo metu latviai žavėjo gausią publiką išradingais perdavimais ir efektingais taškais.

„Žinome latvius kaip nuluptus, bet jie mus išgliaudė geriau“, – sakė D. Novickas.

Vis dėlto jis labiau akcentavo pačių lietuvių žaidimo problemas.

„Ką tarėmės – visiškai viską atvirkščiai padarėme. Manau, tai – tikrai jaudulys, trūko šaltų galvų. Latviai išstūmė mus iš pozicijų, uždarinėjo perdavimų linijas, o mes vis tiek bandydavome žaisti pagal tą patį derinį, nesileisdavome po krepšiu. Veržiamės – nemetame. Trys laisvi tritaškiai – nė vienas neįkrenta. Kažkokia panika.

Jei atvirai, galvojau, kad pirmos rungtynės bus sudėtingos, bet kad taip blogai.. Jei mes nepataikysime nedengiami arba kamuolius mėtysime vienas kitam į kojas ar į užribį, gyvenime nelaimėsime“, – komentavo treneris.

Dar mačo pradžioje nuo varžovo alkūnės nukentėjo komandos kapitonas Aurelijus Pukelis, kuriam po akimi buvo prakirsta žaizda. Arbitrai pražangos neįžvelgė, taip supykdydami Lietuvos aukštaūgį. Vis dėlto po mačo jis jau gailėjosi priekaištavęs teisėjams.

„Emocijos daro savo. Gal tai ir buvo žaidybinis epizodas, negaliu pasakyti. Bet visada pirmą emociją reikia sugerti teisėjams. Viskas gerai. O mes patys tikrai negalime nuo pirmų minučių koncentruotis į teisėjų darbą“, – sakė 8 taškus pelnęs ir rezultatyviausiai savoje komandoje žaidęs krepšininkas.

Nedramatizavo jis ir ankstyvos nesėkmės įtakos lietuvių padėčiai.

„Žinome, kad po pirmų rungtynių niekada nei kažkas laimima, nei pralaimima. Turnyras – ilgas, geriausią žaidimą reikia parodyti prasidėjus atkrintamosioms varžyboms. Dabar svarbiausia į jas patekti“, – kalbėjo A. Pukelis.

Kitas rungtynes lietuviai žais po dienos su olimpiados šeimininkais. Mačo pradžia – 23.05 val. Lietuvos laiku.

„Darysime išvadas, žiūrėsime. Rytoj turbūt nebus treniruotės, nes atrodo, kad vyrai su maišais vaikšto. Nežinau, kas yra. Skaudu žiūrėti žinant, kaip jie gali žaisti, tragedija.

Bet turime dar šešis mačus. Pailsėsime, išanalizuosime šias rungtynes ir darysime išvadas“, – žadėjo D. Novickas.

Gintautas Matulis antradienį pelnė 4, Evaldas Džiaugys – 2 taškus, o Šarūnas Vingelis nepasižymėjo.

Latvijai 9 taškus surinko Nauris Miezis, 7 pridėjo Karlis Lasmanis.

FIBA reitinge lietuviai yra treti, latviai – aštunti.

Kitame antradienio susitikime Nyderlandai 21:16 pranoko Kiniją.

Pirmame etape paeiliui reikės sužaisti su visomis septyniomis turnyro ekipomis. Po prancūzų lauks lenkai, amerikiečiai, kinai, olandai ir serbai.

Dvi geriausios ekipos žengs tiesiai į pusfinalius, dar keturios rungsis papildomame atkrintamųjų varžybų etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)