„Jausmas tikrai neapsakomas, nes ten kur irkluotojai visada būna geras vakarėlis, bet čia toks visiškai čempioniškas vakarėlis. Aplink kur pasisuksi, ant kaklo visur medaliai, kitaip ir nebuvo. Aš net nemoku paaiškinti ir turbūt nebebus daugiau niekada tokios galimybės turėti tokią akimirką, kaip čia, Paryžiuje. Čia mano pirmas medalis suaugusiųjų varžybose, bet ar gali būti kažkas geriau? Akimirkos nepamiršiu visą savo gyvenimą“, – įspūdžiais po renginio dalijosi istorinę bronzą Lietuvai laimėjusi sportininkė.

Tokią galimybę dar kartą atšvęsti savo medalį įprastai sportininkai turi sekančią dieną po savo laimėjimo, bet Lietuvos irkluotoja Viktorija Senkutė savo iškovotą bronzą pažymėjo pirmadienio vakarą, nes Trokadero aikštė, kaip ir dalis Paryžiaus miesto gatvių, savaitgalį buvo užimta įspūdingų olimpinių plento dviračių grupinių lenktynių.

Viktorija Senkutė Paryžiaus olimpinių žaidynių Čempionų parke, Trokadero aikštėje

Į 13 tūkst. talpinančias tribūnas gali patekti paprasčiausiai bet kas, be jokių bilietų. Tiesa, eilės atitinkamos – begalinės. Tačiau prieš paradą olimpiniai prizininkai dalyvauja ypatingame bankete, kur kartu su kitomis sporto garsenybėmis gali pabendrauti. Tą patį vakarą vienas ryškiausių veidų buvo olimpiniu čempionu tapusi serbų teniso žvaigždė Novakas Džokovičius. Pati Viktorija įsiamžino su legendiniais irkluotojais iš Kroatijos broliais Martinu ir Valentu Sinkovičiais.

Medalininkai gali patys pasirinkti artimuosius ar draugus, kurie tokioje VIP zonoje galės palaikyti jiems kompaniją – kartu renginyje su V. Senkute dalyvavo kiti irkluotojai Ieva Adomavičiūtė ir Giedrius Bieliauskas.

„Einant podiumu buvo ir žmonių iš Lietuvos, kurie norėjo nusifotografuoti, pasidarėme asmenukes. Su irkluotojais juokėmės, kad tiesiog nepratę mes prie tokio dėmesio. Šiaip labai gera galimybė visiems kartu pabūti, pabendrauti. Tos akimirkos labai brangios ir svarbios, nes irkluotojų bendruomenė visada garsėjo tuo, kad yra stipri ir vieni kitus palaiko“, – įspūdžiais dalijosi bronzą iškovojusi irkluotoja.

Pati irkluotoja iškart po podiumo Čempionų parke važiavo stebėti 3x3 krepšinio rinktinės kovos dėl bronzos ir tą triumfą matė savo akimis.

„Čia visiškai olimpinė svajonė, smagu, kad mes galime likti dar keletą dienų pasilikti ir stebėti ir kitų pasirodymus“, – pasidžiaugė V. Senkutė.

Šį vakarą šiame Čempionų parke podiumu žengs ir savo iškovotą istorinę bronzą atšvęs du Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės nariai – Gintautas Matulis ir Evaldas Džiaugys. Šarūnas Vingelis ir Aurelijus Pukelis jau šiandien grįžta namo.