Žaidynių debiutantas pasidalino savo emocijomis iš atidarymo ceremonijos Paryžiuje.

„Įspūdis buvo šlapias ir šaltas, bet lietus tikrai nenuskandino mūsų ūpo, turėjome gerą laiką su kitais Lietuvos atstovais. Buvo labai smagu apsivilkti Lietuvos aprangą ir mojuoti vėliavomis, taip pat matėme mūsų šalies sirgalius stoviničius prie pakrantės su Lietuvos vėliavomis“, – emocijomis dalinosi olimpietis.

„Kai pamatydavome žmones su Lietuvos vėliava, tuomet susitarėmė, kuomet priplauksime arčiau skanduosime „Lietuva, Lietuva“. Labai džiugu buvo matyti tiek daug susirinkusių lietuvių“, – tęsė R. Jasiūnas.

Prancūzijos sostinėje olimpietis neužsibuvo. Šis jau grįžo į Marselį, kur vyks buriavimo varžybos.

„Džiaugiuosi, kad jau grįžau į Marselį. Čia šurmulio tikrai yra mažiau nei Paryžiuje. Kažko išskirtinio čia nėra – viskas atrodo panašiai kaip pasaulio čempionate tik su šiek tiek daugiau apsaugos. Tuo metu Paryžiuje vien iš logistinės pusės yra sudėtingiau, vien iki valgyklos reikia eiti dešimt minučių. Grįžęs į Marselį jaučiuosi geriau, grįžęs į sau saugią vietą.

Vakar buvo emocinga diena, nes pajaučiau, jog aš dalyvauju olimpiadoje, o šiandien nuotaika tokia, kad einu ruoštis dar vienoms savo varžyboms. Dabar susėsime su treneriu aptarsime varžybų planą. Varžovus savo žinau, tad lieka tik gerai pasirodyti varžybose“, – kalbėjo buriuotojas.

Sportininkas pakomentavo, kas varžybose gali keltis didžiausius sunkumus.

„Idealiausios sąlygos būtų – vidutinis vėjas ir lygus vanduo, bet tikrai tikėjomės, kad vėjas gali būti silpnas ir tam ruošiamės. Silpnam vėjui esu psichologiškai pasiruošęs. Tai nebus labai gražus plaukimas, tai bus gili, sudėtinga kova dėl kiekvieno taško ir kiekvieno įmanomo pranašumo.

„Su treneriu visada kalbame apie tai, kad ir kaip gerai pasiruoštume varžyboms, jose visada įvyks chaotiškų, nenuspėjamų įvykių. Tai yra vienas didžiausių iššūkių, nes jų negali numatyti“, – teigė olimpinių žaidynių debiutantas.

Buriavimo varžybų pradžia numatoma sekmadienį, 16 val.