Jau antrajame rate tarpusavyje gali susigrumti du superveteranai – 37-erių metų serbas Novakas Džokovičius (ATP-2) ir 38-erių metų ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-161).

Rafa yra dukart olimpinis čempionas, 2008-aisiais Pekine triumfavęs tiek vienetų, tiek dvejetų varžybose.

Savo ruožtu Džokeris tose pačiose žaidynėse pasitenkino bronzos medaliu, nes pusfinalyje 4:6, 6:1, 4:6 nusileido būtent R. Nadaliui.

Apskritai Novakas ir Rafaelis yra susitikę jau 59 sykius ir serbas pirmauja minimaliai – 30 pergalių prieš 29.

Iš viso Paryžiuje dėl prizinių vietų kovos 64-i tenisininkai, o mačai vyks tuose pačiuose kortuose kaip ir prestižinis „Grand Slam“ turnyras „Roland Garros“, kurį Grunto karaliumi pramintas R. Nadalis yra laimėjęs net 14 kartų.

Šiemet RG čempionu tapo kitas Ispanijos atstovas Carlosas Alcarazas (ATP-3), kuris savo kelią link olimpinių medalių pradės akistata su Hady Habibu (ATP-275) iš Libano.

N. Džokovičius pirmajame etape pasimatys su australu Matthew Ebdenu (be reitingo), o R. Nadalis – su vengru Martonu Fucsovicsu (ATP-83).

Žaidynes praleis sunegalavęs dabartinis planetos reitingo lyderis Jannikas Sinneris iš Italijos.

Primename, kad 2016-aisiais Rio de Žaneire pasirodė ir pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Deja, jo olimpinis debiutas neužtruko.

Tokio rezultato niekas nesitikėjo: R. Berankis neištempė nė valandos ir pralaimėjo australui Johnui Milmanui 0:6, 0:6. Lietuvis nesiskundė jokiais negalavimais ir pats negalėjo suprasti, kas nutiko aikštėje. Šis mačas – vienintelis olimpinio teniso istorijoje, pasibaigęs sausu rezultatu.

„Aš vis dar aikštelėje. Negaliu patikėti, kad taip greitai pasibaigė mano olimpinės žaidynės... Tokio mačo dar nesu sužaidęs. Per karjerą yra buvę sausų pralaimėjimų. Bet čia, kai labai norėjau pasirodyti kuo geriausiai... Nežinau, ką pasakyti“, – krimtosi vilnietis.

Paradoksalu, bet ir, galima sakyti, visiškai nieko Rio nenuveikęs R. Berankis nenuvylė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), kuris prieš žaidynes jam vieninteliam nekėlė jokio tikslo.