Penktajame atrankos važiavime pasirodęs lietuvis praleido varžovų ataką, nuo lyderių atsiliko daugiau nei 3 sekundėmis ir finišavo paskutinis, šeštas, bei tiesiogiai į kitą etapą nepateko.

Greičiausi buvo Trinidado ir Tobago atstovas Nicholas Paulas bei lenkas Mateuszas Rudykas.

Dėl vietos ketvirtfinalyje V. Lendelis dar kovojo vakare surengtose paguodos lenktynėse. Tačiau Vasilijui nepasisekė ir jose. Likus dviem ratams dar pirmavęs mūsiškis galiausiai buvo aplenktas visų keturių varžovų ir baigė savo pasirodymą Paryžiuje.

Tiesa, vienas lietuvio, nuo nugalėtojo atsilikusio 0,146 sek., oponentas kinas buvo diskvalifikuotas.

Į ketvirtfinalį žengė britas Hamishas Turnbullas ir vokietis Luca Spiegelis.

Pirmame etape visi 30 dalyvių buvo suskirstyti į penkis važiavimus. Į kitą etapą iš kiekvieno pateko po du geriausius sportininkus. Likę tą patį vakarą dar rungėsi paguodos varžybose, kur iš keturių važiavimų į sekmadienį vyksiantį ketvirtfinalį prasibrovė dar po du atletus.

Keirino rungtyje (8 ratai) dviratininkai startuoja paskui motoroleriu važiuojantį lyderį, užimdami burtų tvarka nustatytas pozicijas, ir negali jo lenkti. Kai motorolerio greitis pasiekia 45 km per val., lyderis pasitraukia ir sportininkai pradeda sprintą.

V. Lendelis olimpines žaidynes pradėjo sprinto rungtimi, kurioje užėmė 15-ąją vietą.

V. Lendelis – antrasis olimpietis šeimoje. 2021-aisiais Tokijuje lenktyniavo šį kartą savo vyrą į Paryžių atlydėjusi Miglė Lendel (Marozaitė), kartu su Simona Krupeckaite iškovojusi penktąją vietą komandų sprinte.

Primename, kad moterų omniumo (daugiakovės) rungtyje Lietuvai atstovaus Olivija Baleišytė.