Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja ketvirtfinalyje 500 m distanciją įveikė per 1 min. 21.09 sek. ir pirmame ketvirtfinalio plaukime užėmė 6-ą vietą, paskutinę, garantuojančią bilietą į pusfinalį.

7-a finišavusi Kinijos ketveriukė pasirodymą žaidynėse baigė.

Šiame plaukime Australijos keturvietė fiksavo naują olimpinį rekordą – 1 min. 19.39 sek. Nuo australų lietuviai atsiliko beveik 2 sek.

Tą, anot S. Maldonio, lėmė niekstartis, kuris lietuvius išmušė iš vėžių.

„Šiek tiek išmušė iš vėžių (niekstartis). Tikrai nenorėjome jo. Pamatėme, kad teisėjai labai griežtai žiūri į tai. Antras startas nebuvo toks užtikrintas, laukėme signalo.

O tas neužtikrintumas ir duoda pusę sekundės atsilikimą. Turėjome tokį deficitą finiše. Net padarę didelę klaidą sugebėjome patekti į pusfinalį“, – džiaugėsi Simonas Maldonis.

Simonas Maldonis

Jis paaiškino, kaip tas pakartotinis startas atsiliepė rezultatui.

Išmuštas startas. Kaupiesi pradėti laiku, lauki signalo, kol išgirsti, kol pradedi irkluoti, kiti jau būna priekyje. Visos įgulos tilpo į pusę sekundės, tai ta pradžia ir lėmė mūsų deficitą. Džiaugiamės, kad su tokia klaida pavyko patekti į pusfinalį“, – kalbėjo S. Maldonis.

Dabar rugpjūčio 8 d. pusfinalyje varžysis 12 rinktinių, lietuviai startuos antrame pusfinalio plaukime kartu su Naujosios Zelandijos, Vengrijos, Vokietijos, Danijos įgulomis.

Lietuvos baidarininkų keturvietė įgula, kurią irkluoja Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja