Pralaimėjusi pirmąjį setą geriausia Ukrainos tenisininkė dominavo antrame. Per pertrauką prieš lemiamą trečiąjį setą M. Kostyuk atrodė itin pasitikinti savimi ir net linksminosi šiek tiek pašokdama pagal arenoje skambančią muziką, o tai garsiai palaikė susirinkę žiūrovai.

Paskutinį setą ukrainietė pradėjo užtikrintai ir išsiveržė į priekį, tačiau D. Vekič atsitiesė, susikūrė keletą „match point’ų“, bet galiausiai mačo lemtį teko spręsti „tie-breaker’iu“. Ukrainietė šiame etape turėjo šansą triumfuoti, tačiau juo nepasinaudojo, o 6-ą susikurtą „match point’ą“ kroatė realizavo ir žengė į pusfinalį.

D. Vekič ketvirtadienį dėl vietos finale stos į kovą su slovake Anna Karolina Schmiedlova, kuri ketvirtfinalyje nugalėjo čekę Barborą Krejickovą. Čekijos atstovė aštuntfinalyje iš turnyro išmetė kitą ukrainietę Eliną Svitoliną.

Vyrų dvejetų varžybose baigėsi Rafaelio Nadalio ir Carloso Alcarazo kelionė. Pirmą kartą į porą suėję tenisininkai pritraukė viso pasaulio dėmesį, tačiau ispanai ketvirtfinalyje 2:6, 4:6 neprilygo JAV duetui, kurį sudaro Austinas Krajicekas ir Rajeevas Ramas.

Rafaelis Nadalis ir Carlosas Alcarazas

Ši nesėkmė reiškia, jog artėja legendinio Rafa apsisprendimo metas, kadangi 38-erių tenisininkas teigė, jog po olimpinių žaidynių paskelbs, ar tęs karjerą. Jo pasirodymas vienetų varžybose baigėsi pirmadienį, kai 1:6, 4:6 turėjo pripažinti Novako Džokovičiaus pranašumą. Tai buvo 60-a jų akistata.

20-metis C. Alcarazas vienetų varžybose dar gyvas – aštuntfinalyje palaužė Romaną Safiulliną, o ketvirtfinalyje susikaus su JAV atstovu Tommy Paulu.