Lietuviai įtikinamai 21:12 nugalėjo Lenkijos (1-2) krepšininkus.

Nuo pat pirmų minučių koncertavęs Evaldas Džiaugys sukrovė solidžią persvarą – 12:6, kurią pavyko ne tik išsaugoti, bet dar net ir padidinti. Galutinį tašką rungtynėse padėjo Šarūnas Vingelis.

E. Džiaugys surinko beveik pusę visų komandos taškų – 10. Aurelijus Pukelis pridėjo 7, Gintautas Matulis ir Š. Vingelis – po 2.

Lenkams Adrianas Boguckis sukaupė 6 taškus.

Šį kartą Lietuvos vyrams atsirišo krepšys – buvo pataikyti 4 tolimi metimai iš 7-ių. Sumesta ir 11 bandymų iš 16 iš artimesnės distancijos bei 2 iš 2 baudų.

Ketvirtadienio vakarą nuo 20 val. 5 min. mūsiškių laukia ir antras išbandymas – grumtynės JAV (0-2) atstovais.

Dainiaus Novicko auklėtiniai pirmame etape paeiliui sužais su visomis septyniomis kitomis komandomis: po latvių, prancūzų ir lenkų lauks amerikiečiai, kinai, olandai ir serbai.

Rungtynių eiga:

Pirmąjį tašką įmetė E. Džiaugys, netrukus pridėjęs ir taiklų tolimą metimą – 3:1. Lenkams nekrito, o E. Džiaugys tęsė savo solo šou – 4:1.

Estafetės lazdelę iš komandos draugo perėmė A. Pukelis, smeigęs dvitaškį nuo lentos – 6:1.

Nesportine pražanga buvo nubaustas G. Matulis ir varžovai atsitiesė – 7:5.

Laimei, skolingas neliko tiesiog liepsnojęs E. Džiaugys. Atsidarė ir G. Matulis – 10:5.

E. Džiaugys išdarinėjo ką tik norėjo – 12:6.

Lietuviai artėjo prie pirmosios pergalės – 15:9.

Sėkmingai prasiveržė ir Š. Vingelis – 17:11.

Mūsiškiams nė neprireikė viso laiko – 21:12.

Dvi geriausios komandos žengs tiesiai į pusfinalius, dar keturios rungsis papildomame atkrintamųjų varžybų etape. Lietuvos vyrai (FIBA-3) pagal dabartinį pasaulio trijulių reitingą yra vieni pagrindinių pretendentų ne tik į medalius, bet ir į auksą. Jie nusileidžiai tik Serbijos (FIBA-1) ir JAV krepšininkams (FIBA-2).

Kol kas turnyre dominuoja latviai. Jie ketvirtadienį net 22:8 nušlavė Kinijos vyrus.

Olimpinėse žaidynėse debiutuojanti mūsų šalies ketveriukė per pirmas dvi dienas nusileido tiek titulą ginantiems latviams (14:21), tiek ir šeimininkams prancūzams (20:21).

Lietuviams iki šiol visiškai nekrito tolimi metimai – jie realizavo tik maždaug kas aštuntą dviejų taškų vertės šūvį (3 iš 23, 13 proc.).

Antrą kartą jų programoje atsidūrusio trijulių krepšinio turnyro kovos virs iki rugpjūčio 5 d.

Likęs lietuvių tvarkaraštis olimpinėse žaidynėse:

rugpjūčio 1 d. 20:05 val. Lietuva – JAV

rugpjūčio 2 d. 11:05 val. Lietuva – Kinija

rugpjūčio 3 d. 14:35 val. Lietuva – Nyderlandai

rugpjūčio 4 d. 19:35 val. Lietuva – Serbija

Lietuvos rinktinė į žaidynes pateko per atrankinį turnyrą Debrecene, Vengrijoje. Tuomet mūsiškiai lemiamoje kovoje parklupdė būtent lenkus ir iškovojo kelialapį į Paryžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)