Jis bei likusi bronzinės 3x3 rinktinės dalis – Gintautas Matulis ir Evaldas Džiaugys – ketvirtadienį apie 22 val. vakare pasiekė Lietuvą, o prie jų prisijungė prieš pora dienų į gimtinę grįžę Aurelijus Pukelis bei Šarūnas Vingelis.

Anot stratego, labai atsipalaiduoti ir ilgai ilsėtis neteks.

„Po dviejų savaičių – Europos čempionas, nebus kada atostogauti“, – grįžęs iš Paryžiaus mintimis dar oro uoste dalinosi rinktinės vedlys.

„Kaip atrodė tas šventimas po mačo? Mieste veiksmas. Suradome, kas dirba ir šventėme iki 12-os dienos. Ačiū dievui, nesukliudėme Mykolui Aleknai ilsėtis prieš olimpinius startus, buvo mūsų kaimynas.

Kas daugiausiai šventė? Visi šventėme, bet mažiausiai Šarūnas ir Aurelijus, nes jiems jau antradienį reikėjo grįžti namo“, – atviravo D. Novickas.

„Labai gera sugrįžti, gera būti Lietuvoje. Norisi pailsėti, šaltibarščių ir kugelio“, – šypsojosi G. Matulis.

Sirgaliams dėkojęs E. Džiaugys iš Paryžiaus grįžo su nauja šukuosena – po pergalės prieš latvius nusiskuto galvą.

Bronzinių Lietuvos ąžuolų oro uoste laukė atviras autobusas, kuris rinktinę pristatė į sostinės centrą prie Baltojo tilto, o čia krepšinio komandos laukė apie tūkstantis sirgalių.

G. Matulis sirgaliams prie Baltojo tilto ant scenos atskleidė gudrybę, pasitelktą ketvirtfinalio dvikovos su Lenkija metu.