Apie 4 valandas trukusi transliacija per oficialų žaidynių transliuotoją sulaukė įvairių reakcijų.

Dalis žiūrovų piktinosi po keliolika minučių trukusiomis reklaminėmis pertraukomis, daliai jų kliuvo komentatorių Ryčio Vyšniausko ir Vytauto Jasučio įžvalgos.

„Apgailėtina. Laukus 4 metus, vietoje atidarymo ceremonijos televizija nusprendžia, kad daug svarbiau rodyti reklamą ir visų savo laidų anonsus.

Komentatoriai nepasiruošę, savo komentarus apie sportininkių grožį (lyg tik dėl to čia jos dalyvauja) galėtų pasilaikyti sau. Labai gaila, kad tokį renginį šiais metais transliuoja toks kanalas“, – komentavo viena žiūrovė.

„Vyksta pasirodymas, o jūs rodote keliolikos minučių reklamą, lyg tai būtų paprasta laidelė?

Gaila, kad turėjome ieškoti kito kanalo. (...) Pasibjaurėjau transliacija iš olimpiados atidarymo. Visai neturi padorumo kišdami šlykščią reklamą“, – komentarų skiltyje rašė kita žaidynių atidarymo žiūrovė.

Kritikos transliacijai negailėjo politologė Rima Urbonaitė.

„Kas galėjo pagalvoti, kad olimpiados atidarymą reikės žiūrėti kaip rinkimų debatus, kur kas dvi minutes tenka labai riebiai nusikeikti.

Kol kas blogai viskas – studija, reportažai, komentavimas, apie reklamas net nekalbu. Bet kaip galima samdyti Jasutį komentavimui? (...) Dugnų dugnas. Toks dabar ir rezultatas“, – rašė feisbuke R. Urbonaitė.