NBA bei Eurolygoje – nuo Sakramento „Kings“ iki Atėnų „Panathinaikos“ klubų – rungtyniavęs Jimmeris Fredette’as per komandų pristatymą vos iššlubavo į aikštę: išvakarėse amerikiečių lyderio patirta kirkšnies trauma pasirodė rimta.

Bet be keitimų žaisti turėję JAV krepšininkai mobilizavosi. O lietuviai – priešingai.

„Tai pakišo koją, nes šaika atsipalaidavo. Rungtynės – tragiškos, manęs tikrai netenkina. Vėl sėsime kalbėtis. Bet pirmą kartą pasakysiu tokią frazę: geriau jau negražiai žaidžiant laimėti tašką nei atvirkščiai.

Šitas taškas labai svarbus, grįžtame į kovą. Rytoj laimime prieš kinus, olandus – kovojame dėl antros vietos. Tik vėl laukia tas ilgas pokalbis, nes žaidėme tragiškai. Gaus velnių vyrai“, – žadėjo D. Novickas.

Mačo pradžioje amerikiečiai buvo atitrūkę 4 taškų skirtumu, Lietuvos ekipa palaipsniui jį ištirpdė.

Bet senkant laiko limitui varžovai vėl pamėgino pabėgti.

Tuomet darbo ėmėsi Gintautas Matulis – pirma blokavo priešininko metimą, paskui pats dukart pataikė iš toli.

„Ačiū Dievui, kad yra Gintas, parodė kiaušiukus. Net man galva pražilo. Labai malonu, kai žmonės tiki savimi ir meta, ko prašau jau ketvirta diena. Tegul meta visi užtikrintai. Tik jau Dieve, atsitverti žmones reikia, ir vėl gąsdinimai bereikalingi, Pukeli“, – bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje įspūdžiais netoliese besidalinusiam aukštaūgiui Aurelijui Pukeliui grūmojo D. Novickas.

Galiausiai ir amerikiečiams pasijautė J. Fredette’o netektis – tikslą pasiekė tik vienas jų tolimas šūvis iš 13 bandymų.

„Nors ir kalbėjome, kad reikia varyti iš visų jėgų, bet vis tiek... Be savo lyderio amerikiečiai šiek tiek keitė strategiją. Mes stengėmės neleisti jiems mesti iš toli, varginti. Gal kartais jie per lengvai vienas prieš vieną prasiverždavo, bet džiaugiamės, kad nepataikė iš toli. Tai buvo geras sprendimas“, – komentavo mačo herojus G. Matulis, iš viso pelnęs 5 taškus.

Lietuvių laimė, kad oponentams nekrito. Kai rungtynės jau atrodė laimėtos, Evaldas Džiaugys užsidirbo techninę pražangą už laiko vilkinimą. Pataikius baudos metimą komandas beskyrė 2 taškai, ir paskutinėmis akimirkomis iš toli atakavusiam Dylanui Travisui trūko ne tiek daug.

Prieš tai technine pražanga buvo nubaustas ir A. Pukelis.

„Bandome būti gudresni nei esame ten, kur nereikia“, – atsiliepė G. Matulis.

„Turbūt jau imsime pinigines baudas, – griebtis sankcijų panūdo D. Novickas. – Vaikiški dalykai. Pametame galvą, kur nereikia.“

A. Pukelis pelnė 7 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, E. Džiaugys ir Šarūnas Vingelis pridėjo po 4 taškus.

Tai buvo jau antras lietuvių mačas per dieną – kiek anksčiau ketvirtadienį jie atidarė pergalių sąskaitą 21:12 nukaudami Lenkiją (1/2).

Primename, kad olimpiniai debiutantai turnyrą pradėjo dviem nesėkmėmis: prieš Latviją (14:21) ir Prancūziją (20:21).

Pirmame etape paeiliui reikės sužaisti su visomis septyniomis turnyro komandomis.

Dvi geriausios ekipos žengs tiesiai į pusfinalius, dar keturios rungsis papildomame atkrintamųjų varžybų etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)