Trečioji pasaulio raketė Niujorke vykstančių „US Open“ varžybų antrajame rate nelauktai 1:6, 5:7, 4:6 neatsilaikė prieš Nyderlandų atstovą Boticą van de Zandschulpą (ATP-74) ir itin anksti baigė savo pasirodymą.

Į save nepanašus C. Alcarazas antrąjį setą pralaimėjo padarydamas dvigubą klaidą, o atsilikęs 0-2 taip ir nebeatsitiesė.

Tokiu būdu nutrūko 15-os iš eilės ispanų teniso žvaigždės pergalių „Grand Slam“ turnyruose serija.

Tiesa, skaičiuojanti bendrai – nuo Paryžiaus olimpinių žaidynių finalo, kuriame nusileido Novakui Džokovičiui, C. Alcarazas savo varžovų pranašumą pripažino jau trečiame mače iš pastarųjų keturių.

Visgi Carlitos, kuris 2022-aisiais triumfavo „US Open“ kortuose, o 2023-aisiais pasiekė pusfinalį, pripažino, kad šį kartą, pirmiausia, pralaimėjo pats sau.

„Mačo metu kovojau su savimi ir savo mintimis. Tenise tu žaidi prieš varžovą, kuris nori to paties, ko ir tu – laimėti mačą, todėl turi būti toks ramus, koks tik gali, mąstyti blaiviai ir daryti gerus dalykus. Šiandien aš žaidžiau ne tik prieš oponentą, bet ir prieš save, savo mintyse. Buvo daug emocijų, kurių man nepavyko sukontroliuoti“, – pareiškė 21 metų talentas.