Atjauninti sritį aplink akis ir grąžinti jai jaunatvišką išvaizdą galima su specialios masažo technikos, vadinamojo šiatsu pagalba. Šiatsu masažas skiriasi nuo kitų masažo rūšių, nes jį darant tiesiog spaudžiami tam tikri taškai ant veido. Šis masažas itin populiarus tarp japonių, galbūt tai ir yra jų neblėstančios jaunystės ir grožio paslaptis.

Kasdienis šiatsu veido masažas trunka tik vieną minutę. Jį reikia atlikti ryte ir vakare, taip pat kaskart pajutus, kad akys pavargo.

Masažo pavadinimas kilęs iš dviejų japoniškų žodžių – „spaudimas“ ir „pirštas“. Šis masažas atsirado XX amžiaus pradžioje, jo pradininku laikomas Tokujiro Namikoshi. Masažo technika pagrįsta anatomijos ir Tibeto medicinos žiniomis, Tokujiro Namikoshi naudojo ją gydyti artritą. Japonams patiko tokia paprasta ir veiksminga technika, ją pripažino ir oficialios šalies medicinos institucijos.

Šiatsu masažo technika vis dar aktyviai naudojama Japonijoje ne tik medicinos, bet ir kosmetologijos srityje. Įdomu tai, kad šios metodikos autorius gyveno iki 95 metų ir visą gyvenimą atrodė daug jaunesnis nei buvo iš tiesų. Jis sakydavo, kad šiatsu masažas pagrįstas instinktyviu noru patrinti ir sušildyti skaudamą vietą.

Azijietė, grožis

Tad kaip veikia šiatsu?

Ant veido ir kūno yra tam tikri taškai, kuriuos paspaudus pagerėja kraujo ir limfos cirkuliacija. Taip pat pagreitėja apytaka audiniuose, todėl prasideda natūralūs kūno jauninimo procesai.

1. Kaip pakelti antakius

Kur spausti: vidinę ir išorinę antakių pusę bei vidurį.

Ant išvardytų taškų uždėkite smilių, vidurinį ir bevardį pirštą. Spauskite taškus, nestipriai tempdami juos į viršų, kad sugrąžintumėte juos į vietą.

Trukmė: 7 sekundės

2. Kaip pašalinti „žąsies kojeles“ apie akis

Kur spausti: išorinius akių kampučius

Uždėkite ant šių taškų smilius, truputį pašildykite šią zoną, spauskite, tada atleiskite spaudimą. Galite švelniai patempti raumenis link smilkinių, neatitraukdami pirštų. Svarbiausia tempti būtent raumenis, o ne odą.

Trukmė: 3 sekundės

Kartoti: 3 kartus

3. Kaip panaikinti paburkimą

Kur spausti: vidinius akių kampučius – tarp akies ir tarpunosio.

Uždėkite ant šio taško smilių ir darykite vertikalų judesį, bet netempkite odos ir jos nejudinkite.
Taip pat galite uždėti vidurinį pirštą ir smilių ant vidinio ir išorinio akies kampo ir spausti abu akies kampus vienu metu.

Trukmė: 3 sekundės

Kartoti: 3 kartus

4. Kaip pašalinti raukšleles tarpunosyje

Kur spausti: tarp antakių, „trečiosios akies“ srityje.

Suglauskite smilių, vidurinį ir bevardį pirštą. Pirštų pagalvėlėmis spauskite tris taškus tarp antakių.

Trukmė: 5–7 sekundės

Kartoti: 2 kartus

5. Kaip atjauninti paakių odą

Kur spausti: tris taškus ant kaulo po akimis.

Uždėkite ant šių taškų smilių, vidurinį ir bevardį pirštą ir spauskite.

Trukmė: 10 sekundžių

Kartoti: 2 kartus

Šiuos šiatsu masažo pratimus galima daryti po vieną atskirai arba visus iš eilės – pasidaryti visą veido masažą. Jais taip pat galima papildyti kitų rūšių masažą arba veido pratimus – poveikis tik sustiprės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)