Siekiant atkreipti dėmesį į sėklidžių vėžį ir padidinti žinomumą apie šią ligą, Lietuvos urologų draugija ir Lietuvos krepšinio federacija pristatė edukacinę kampaniją „Check your balls“, skatinančią vyrus nenumoti ranka į savo lytinę sveikatą bei atlikti sėklidžių vėžio prevenciją. Kas dažniausiai serga sėklidžių vėžiu, kokios yra galimos jo priežastys ir kaip jį aptikti laiku, papasakojo Nacionalinio vėžio instituto gydytojas urologas docentas daktaras Aušvydas Patašius.

Kodėl dažniausiai suserga jauni?

A. Patašius pasakojo, kad sėklidžių vėžys dažniausiai nustatomas 15–40 metų vaikinams ir vyrams.

„Vyresniems pasitaiko jau kitokių histologinių formų, kitokių ląstelių ir kitokių piktybiškumų. Bet didžiausia dalis pacientų yra nuo 15 iki 40 metų. Šita liga nėra dažna, kartais netgi balansuoja ant ribos su retomis ligomis, bet kiekviena išsaugota gyvybė mums yra svarbi“, – Delfi laidoje „Delfi diena“ patikino gydytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)