Anksčiau didžiausia buvo 15 kilogramų sverianti sarkoma, 2020 metų sausį operuota Latvijos onkologijos centre.

Pasak RRKUL Urologijos ir urologijos onkologijos klinikos Urologijos onkologijos skyriaus vyriausiojo gydytojo Karlio Petersono, paciento sveikatos būklė per gana trumpą laiką tapo kritine. Auglys pradėjo augti labai greitai, o tai turėjo įtakos ne tik sveikatos, bet ir gyvenimo kokybės pablogėjimu.

66 metų pacientas pas medikus pateko dėl pilvo traumos. Atlikę pilvo ertmės kompiuterinę tomografiją gydytojai aptiko masę dešinėje inksto pusėje. Vyras jautė didelį diskomfortą, jam buvo sunku judėti. Nors pacientas priaugo svorio, tuo pačiu jis pradėjo sparčiai silpti.

Onkologijos klinikos vadovas Armandas Sivinšas apžiūrėjęs pacientą padarė išvadą, kad jį būtina operuoti, idant pašalintų naviką.

Operacija truko penkias valandas ir, kaip pastebi gydytojai, tai buvo gana trumpas laikas. Operacija buvo sėkminga ir be komplikacijų.

Kaip pasakojo A. Sivinšas, po operacijos paaiškėjo, kad auglys svėrė 21 kilogramą ir slėgė beveik visus gyvybiškai svarbius pilvo ertmės organus bei stambiąsias kraujagysles. Operacijos metu pacientui be auglio teko chirurginiu būdu pašalinti ir dešinįjį inkstą su antinksčiais bei didžiąją dalį dešiniojo diafragmos kupolo.

„Kitas inkstas atlieka dvigubą funkciją, o tai labai gerai“, – sakė gydytojas.

Pooperacinis laikotarpis buvo sunkus – pacientas 11 dienų praleido reanimacijos skyriuje, tačiau dabar labai sparčiai sveiksta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją