Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Pulmonologijos ir alergologijos centro vadovas gydytojas pulmonologas profesorius Edvardas Danila pasakojo, kad tuberkuliozė yra pasaulinė problema. Mokslininkai skaičiuoja, kad maždaug trečdalis pasaulio gyventojų yra infekuoti tuberkuliozės mikobakterijomis.

Ypač daug žmonių tuberkulioze serga Lietuvoje. Kaip sakė profesorius E. Danila, tarp 35 Europos Sąjungos ir Europos ekonominės bendrijos šalių, Lietuva pagal sergamumą tuberkulioze yra antroje vietoje.

„Tai yra labai prastas rodiklis. Sergamumas tuberkulioze Lietuvoje maždaug tris kartus lenkia Europos Sąjungos šalių vidurkį. Tai rodo, kad ši problema pas mus, deja, yra neišspręsta“, – konstatavo gydytojas.

Kovo 24 dieną minėta Pasaulinė tuberkuliozės diena. Ta proga profesorius E. Danila plačiau papasakojo, kaip tuberkulioze užsikrečiama, kaip ji vystosi, kokie jos simptomai ir kodėl vieniems žmonėms ši liga pasireiškia, o kiti gali būti sukėlėjo nešiotojais, bet taip ir visą gyvenimą tuberkulioze nesusirgti.

Kam rizika susirgti tuberkulioze didžiausia?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją