Laimei, Pietų Glosteršyre esančiame Bradley Stouko miestelyje gyvenantis moksleivis pasveiko skyrus intraveninių antibiotikų kursą, skelbia BBC. Jo mama Angela Morey prisipažino, kad „buvo labai baisu“ ir „apmaudu“, mat sūnaus sveikata pablogėjo per Kalėdas.

Vietos tarybos narys paaiškino, kad gruodžio 16 d. COVID-19 sirgo jau visa Zaco šeima ir izoliavosi laikydamasi vyriausybės nustatytų gairių.

Akies skausmu britas pradėjo skųstis gruodžio 22-ąją, bet iš pradžių A. Morey nekreipė dėmesio. Zaco sveikatos būklei prastėjant, penkis vaikus auginanti moteris nuotoliniu būdu pasikonsultavo su jo gydytoju ir paskui sūnų nuvežė į Bristolio akių ligoninę, kur medikai diagnozavo orbitalinį celiulitą – akiduobės bakterinę infekciją.

Zacas Morey po COVID-19 infekcijos vos neapako viena akimi

Apakimu galinti pasibaigti infekcija gali pasireikšti po bet kurios kitos infekcijos, bet šiuo atveju ją greičiausiai sukėlė COVID-19. Gydytojai išrašė antibiotikų bei gydomojo kremo ir pacientą išleido namo.

Kadangi akies būklė negerėjo, šeima per Kūčias nuvyko į Bristolio karališkąją vaikų ligoninę, kur Zacui į veną suleido antibiotikų. Taip pat buvo atlikta kompiuterinė tomografija, siekiant išsiaiškinti, ar infekcija išplito giliau. Paaiškėjus, kad neišplito, devynmetis buvo išleistas namo antrąją Kalėdų dieną.

Anot 37-erių metų amžiaus A. Morey, pirmosios Kalėdų dienos rytą ji nuskubėjo į ligoninę, kad Zacas nebūtų vienas per šventes.

„Nenorėjau, kad jis būtų vienas, – sakė ji. – Kai atvykau, personalas buvo šventiškai pasipuošęs ir netgi Zacui padovanojo dovanų. Labai mielas gestas.“

Zacas Morey su mama Angela

Berniukas visiškai pasveiko, o mama yra be galo dėkinga Nacionalinei sveikatos tarnybai.

„Auginu penkis vaikus, bet kol kas itin rimtų problemų neturėjau. Tiesa, viena iš mano dukrų kūdikystėje smarkiai negalavo ir 10 dienų praleido intensyviosios terapijos skyriuje. Zacas anksčiau net nesikreipė į gydytojus. Nacionalinė sveikatos tarnyba išgelbėjo jo regėjimą. Niekada nežinai, kas gali nutikti. Tokiais atvejais iš tiesų džiaugiesi kokybiška sveikatos apsaugos sistema“, – pareiškė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)