Tokiais savo tekstais neretai siutinu vietinius lietuvius. Jautriai į kritiką dažniausiai reaguoja tie, kuriems labai nemalonus toks jų svajonių šalies problemų viešinimas. Tobulo šalies ar gerovės įvaizdžio imigrantams net nereikia kurti specialiai. Dažnas Lietuvoje – ypatingai tie, kurie nė karto nebuvo išvykę iš šalies dirbti, gyventi ar mokytis – galvoja, kad užsienyje kas savaitę nurodytomis valandomis atskrenda sraigtasparnis ir į žemę mėto gražiais dovanų raišteliais surištas dėžutes, kuriose šviežutėliais dar spaustuve kvepiančiais banknotais krūvelėmis surūšiuota guli tos šalies valiuta; lygiai taip pat dalinamos narystės prestižiniuose sporto ir golfo klubuose ar maisto prekių parduotuvėse, kur nariams visas maistas – nemokamai. Viskas tėvynę išdavusių emigrantų rojuje nutvieksta vaivorykštės spalvomis, o neteisybės, problemų ar kasdienybės apskritai neegzistuoja.

Heito sulaukiau ir dabar, kai į beveik dvidešimt tūkstančių narių turinčią Feisbuko grupę „Švedijos Lietuviai – Oficialus“ įrašiau klausimą: „Pasidalinkite su manimi anonimiškai arba komentaruose apie savo šeimos gydytojų ir poliklinikų Švedijoje patirtimi (ne ligoninių, o būtent pirminės sveikatos priežiūros). Drįstat eiti pas švedų gydytojus ar ieškot lietuvių?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)