Aktualių temų ras kiekvienas

„Kadangi esu gimęs 1996 metais, mano tikslas yra nugyventi iki XXII amžiaus, kad tiesiog pergyvenčiau tą amžių. Tai teoriškai iki 104-erių, bet lieku realistas ir, jeigu pasieksiu 95-erių metų ribą, tai jau sakysiu, kad tikrai sėkmingas buvo gyvenimas“, – šypteli konferencijos vadovas, paklaustas, kiek ilgai jis dar norėtų gyventi.

Būtent apie tai ir yra ši ilgaamžiškumo konferenciją – kokybišką ir ilgą gyvenimą. Kaip pasakoja T. Stasiukevičius, šios konferencijos klausytojai ir žiūrovai turės galimybę iš profesionalų lūpų išgirsti, kaip prailginti savo gyvenimo metus bei kaip užtikrinti, kad jie būtų ne tik ilgi, bet ir kokybiški.

„Šiemet tikrai turime gausybę temų ir gausybę pranešėjų – vaikų chirurgą Benediktą Jonušką, genetiką Vaidą Dirsę, gydytoją Valerijų Morozovą, dietistę Vaidą Kurpienę. Turėsime ir neilgą pokalbį su Wim Hofu, „Ledo žmogumi“, taip pat žiūrovai turės galimybę sudalyvauti virtualiose „Impuls“ ir „Lemon Gym“ treniruotėse, kurių metu net ir savo namuose bus galima atlikti tam tikrus pratimus, kurie raumenų masę tonizuos ir išjudins.

Turėsime ir „mindfulness“ treniruočių, kadangi tyrimai rodo, kad sąmoningumo treniruotės laivina tas smegenų dalis, kurios labiausiai nukenčia nuo Alzheimerio, kas yra viena iš žiauresnių senatvės ligų ir viena iš mirties priežasčių. Kalbėsime ir apie hidrataciją, apie vandens įtaką mūsų ilgaamžiškumui, kadangi tikrai visi tyrimai ir kuo toliau tuo vis daugiau atsiranda ir rodo, kad tai yra labai svarbi dedamoji, apie kurią mes neretai pamirštame“, – pasakoja pašnekovas.

„Longevity“ konferencijos vadovas Tomas Stasiukevičius

Konferencijos pranešėjai ne tik pasidalins savo asmenine patirtimi, moksliniais tyrimais ir patarimais, bet pristatys ir naujausius mokslo laimėjimus sveikatos srityje.

„Turėsime „Northway“ medicinos centro gydytojų, kurie pasidalins naujausiais tyrimais, naujausiomis įžvalgomis, bet taip pat turėsime ir žmonių, kurie pasidarė eksperimentus su savimi. Pavyzdžiui, vienas iš pranešėjų Vitalijus Majorovas darė su savimi 200 naktų eksperimentą, kurio metu išsiaiškino, kas daro didžiausia įtaką jo miegui. Tarp kitko, kiek man teko girdėti jo įžvalgų ir patarimų, tie patarimai bent jau man pasiteisino. Tai aš savo miego kokybę pagerinau, tikiuosi, kad ir mūsų žiūrovai galės pasinaudoti tais patarimais“, – šypteli T. Stasiukevičius.

Ilgaamžiškumo konferencijoje bus galima išgirsti ir labai praktiškų temų, kurios nėra tiesiogiai susijusios su sveikata, tačiau turinčios įtaką žmogaus gyvenimo kokybei.

„Labai džiaugiuosi, kad prie mūsų konferencijos partnerių prisijungia „Luminor“ bankas ir mes turėsime finansinės sveikatos, finansinio ilgaamžiškumo temą, kur kalbėsime ir apie tai, kaip sukaupti milijoną savo pensijai, kaip sudaryti investavimo strategiją šimtui metų, kaip reikėtų pasirūpinti savo finansine sveikata kad ir brandžiame amžiuje, kada galbūt norisi jau šiek tiek daugiau laiko leisti sau, o ne pinigų uždirbimui“, – konferencijos programa dalijasi T. Stasiukevičius.

Ilgaamžiškumo konferencija „Longevity“

Bilietas – pigesnis už kavos puodelį

Pasiteiravus, kaip trejus metus iš eilės pavyksta pakviesti pranešėjus, kurie gebėtų papasakoti kažką naujo ir neatrasto, T. Stasiukevičius pabrėžia, kad šiuolaikiniame pasaulyje naujovės randasi kasmet, tad ir sudominti žiūrovą bei pasiūlyti tokį turinį, kuris būtų aktualus daugeliui, nėra labai sudėtinga – tereikia sekti tendencijas ir jas ištransliuoti žmonėms.

„Viena vertus, gali atrodyti, kad sudėtinga sugalvoti ir atrasti naujų temų. Kita vertus, kiekvienais metais atsiranda kažkas naujo. Tai šiais metais turėsime neuropsichologijos fanatiką Almantą Dulkį, kur žmogus ir iš teorinės pusės, ir iš praktinės pusės labai daug ką yra patyręs ir tikrai turi daug žinių ir patirties, kuria galės pasidalinti. Kaip ir minėjau, genetikas dr. Vaidas Dirsė mokslinę temą paaiškins žmonėms suprantama kalba. Tai iš esmės tikrai tiek temos, tiek pranešėjai bus tikrai labai rezonuojantys“, – sako konferencijos vadovas.

Kaip pabrėžia jis, konferencijos bilieto kaina – pigesnė už puodelį kavos, mat norint pasinerti į ilgaamžiškumo temas, tereikia turėti „Delfi Plius“ prenumeratą: „Už sąlyginai labai nedidelę kainą tu gauni žinias, kurios gali būti pritaikomos tavo gyvenime ir kurios tikrai bus naudingos tavo gyvenimui, tavo sveikatai, tavo gyvenimo kokybei. Tai man atrodo, kad čia kainos ir kokybės santykio net nereikia kvestionuoti.“

Nors konferencija vyks spalio 23 dieną, vėliau jos turinys bus prieinamas „Delfi Plius“ platformoje.

„Transliacija vyks „Delfi Plius“ portale, bet taip pat turėsime ir pokalbių erdvę, kuri bus prieinama visiems „Delfi“ portalo skaitytojams. Tai tikrai įsijunkite portalą devintą ryto ir stebėkite pokalbių erdvę, bet kviečiu prisijungti ir į prenumeratorių platformą ir taip pat nuo devintos rytos stebėti pranešimus ir pagrindinę mūsų salę ir sceną“, – kviečia jis.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Ilgaamžiškumo konferencija LONGEVITY“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją