Dėmesys kūnui, emocijoms ir piniginei

Trečiadienį 9:00 val. Delfi prasideda jau trečią kartą organizuojama ilgaamžiškumo konferencija. Šiemet didžiausias „Longevity“ dėmesys krypsta šeimos sveikatai. Pagrindinę renginio salę matys tik Delfi Plius prenumeratoriai, o pokalbių erdvė prieinama visiems portalo vartotojams.

„Šių metų konferencijoje – eilė pranešėjų, kurių buvimu itin didžiuojamės. Pokalbyje su dietiste, lektore, knygų autore Vaida Kurpiene klausytojai sužinos esmines mitybos taisykles, kurios padeda prailginti gyvenimą. Apie vaikų sveikos gyvensenos pagrindus pasakos šeimos gydytojas Valerijus Morozovas. Šiemet konferencijoje debiutuoja ir nauja tema – finansinė sveikata, o apie tai, kaip užtikrinti finansinį ilgaamžiškumą, sukaupti milijoną senatvei ir kokia yra geriausia 100 metų investavimo strategija pasakos „Luminor“ banko atstovai Loreta Načajienė ir Justas Daujotas. Pranešėjai kalbės apie grūdinimosi naudą ir būdus, meditaciją kaip itin rimtų ligų prevenciją, minimaliai invazyvias operacijas kaip ateities sprendimą. Sužinosime, kaip ugdyti ir pamatuoti savo atsparumą stresui. Renginys suteiks ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių potyrių, pavyzdžiui kiek po vidurdienio konferencijos dalyviai bus kviečiami į virtualią viršutinės kūno dalies atpalaidavimo treniruotę“, – vos keletu iš gausybės konferencijos pranešimų dalinasi renginio vadovas Tomas Stasiukevičius.

Apie neįtikėtiną hidratacijos įtaką žmogaus organizmui pasakos sertifikuota vandens somelje, „Akvilės“ prekės ženklo įkūrėja Aistė Miliūtė. Genetikas, medicinos mokslų daktaras Vaidas Dirsė paaiškins, kodėl svarbu susidėlioti savo organizmui personalizuotą protokolą. Ar įmanomas senėjimas be skausmo? Į šį klausimą pažada atsakyti „Impuls“ treneris ir judesio be skausmo specialistas Deimantas Vaitkevičius. O štai ilgaamžiškumo entuziastas Artūras Samulis pasakys, kur geriausia gyventi tavo šeimai. Augalinio maisto ambasadorė Vilma Kapočkienė papasakos, ką valgysime 2025-aisiais ir ar fleksitarai vis dar „fleksina“. „Labai laimingas pranešimas“ – po tokiu paslaptingu pavadinimu slepiasi „logOFF“ įkūrėjo ir kūrybos vadovo Almanto Dulkio pranešimas. Vaikų chirurgas Benedikas Jonuška pasakos, kaip galima išvengti rimtų traumų, gydytoja oftamologė dr. Donata Montvilaitė atskleis, kaip išsaugoti sveikas šeimos akis, o burnos chirurgė dr. Ieva Gendvilienė pasidalins žiniomis, kuo susijusi burnos sveikata ir ilgaamžiškumas bei kokių priemonių būtina imtis. Visi šių metų „Longevity“ pranešėjai ir pranešimai čia.

Išskirtinėmis žiniomis dalinsis ir užsienio pranešėjai

„Longevity“ konferencijoje – pranešėjai ne tik iš Lietuvos, tačiau ir žinomi užsienyje veidai. „ViroGates“ vyriausiasis mokslininkas Jesper Eugen-Olsen pasakos, kaip galima nustatyti itin ankstyvas ligų stadijas ir kaip kraujo rodmenys gali leisti nuspėti senėjimo greitį. Mokslininkas gilinasi į lėtinio uždegimo organizme matą suPAR. Lėtinis uždegimas labai prisideda prie senėjimo proceso ir su amžiumi susijusių ligų. Matuojant suPAR lygius, galima gauti įžvalgų apie bendrą asmens uždegiminę būklę, kuri turi įtakos ilgaamžiškumui. Apie visa tai Jesper Eugen-Olsen išsamiai papasakos jau trečiadienį.

Užsienio pranešėjų gretas papildys ir pasaulyje dėl savo gyvensenos bei specialaus ilgaamžiškumo metodo išgarsėjęs Wim Hof. Vyras ne be reikalo vadinamas „Ledo žmogumi“, o mokslininkų dėmesį patraukė W. Hof sugalvota speciali trijų žingsnių metodika, kuri, anot jos kūrėjo, padeda dorotis su fiziniais ir emociniais iššūkiais, didinti atsparumą, stiprinti imunitetą, įveikti stresą, nerimą ar net depresiją. Planetos rekordininkas apie savo išskirtinį gyvenimo būdą ir ilgaamžiškumui naudingus įpročius pasidalins išskirtiniame interviu „Longevity“ konferencijos žiūrovams.

„Longevity“ ilgaamžiškumo konferencija – jau trečiadienį. Pranešimus stebėkite Delfi Plius platformoje, o pokalbių erdvę su galimybe klausimus užduoti pranešėjams – Delfi.lt portale. Po konferencijos visas jos turinys bus patalpintas Delfi Plius. Daugiau informacijos apie konferenciją, pranešėjus ir šių metų temas rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją