Kūno gerovė ir kaip teisingai juo pasirūpinti

Viena iš septynių pagrindinių šių metų konferencijos temų – fizinė sveikata. Apie fizinę gerovę kalbės Vitalijus Majorovas, „Pulsetto“ bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius. Vitalijus ne tik pats nuolat bando įvairius mokslu pagrįstus būdus ir prietaisus, padedančius prailginti biologinį amžių, bet ir 2022-aisiais pasauliui pristatė aparatą, išoriškai stimuliuojantį klajoklinį nervą, kuris jungia smegenis su vidiniais organais. Unikali lietuvių kurta technologija prisideda prie streso valdymo ir miego kokybės gerinimo. Apie fizinę sveikatą „Longevity“ konferencijoje kalbės ir LEMON GYM trenerė bei sveikatingumo mentorė Simona Poškuvienė, judesio be skausmo ekspertas, IMPULS treneris Deimantas Vaitkevičius bei vaikų chirurgas Benediktas Jonuška. Apie minimaliai invazinių operacijų įtaką ilgaamžiškumui papasakos intervencinės radiologijos skyriaus vedėjas, gydytojas radiologas, miomosembolizacija.lt projekto iniciatorius Andrejus Afanasjevas.

Vilma Kapočienė

Mitybos tema – dar viena ašis, apie kurią šiemet suksis konferencija. Pranešėjų gretose – dietistė, lektorė, sulieknek.lt ir knygų autorė Vaida Kurpienė, UAB „MISHKAY Biotech“, valdančios „Pjaunu grybą“ prekės ženklą, vadovas Tomas Varnas bei „Garden Gourmet“ augalinio maisto ambasadorė maisto verslo vadovė Vilma Kapočienė.

„Esu tikras, kad paklausus, visi iki vieno per akimirką pasakytų, jog mityba ir fizinis aktyvumas svarbu sveikatai. Tada gali kilti klausimas, ką dar šioje vietoje kalbėti, tačiau „Longevity“ konferencijoje norisi žmonėms duoti ne tai, kas ir taip daugybę metų savaime suprantama, o koncentruotai pateikti naujausias, svarbiausias, mokslo progresu pagrįstas ir šių dienų realijoms bei gyvenimo tempui labiausiai pritaikytas žinias. Tai reiškia, kad skyrę savo laiko, per vieną dieną konferencijos dalyviai gaus ne senų kaip pasaulis tiesų pasikartojimą, o dozę informacijos apie viską, ką šiandien turi žinoti ilgiau, sveikiau ir laimingiau norintis gyventi žmogus“, – tikina konferencijos vadovas Tomas Stasiukevičius.

Vaida Kurpienė apie pieno produktus: kaip atskirti – ar jų netoleruojate ir ką rinktis parduotuvėse?

Emocinė sveikata, duoklė šeimai ir genetikai

Trečioji renginio „Longevity“ tema – emocinė sveikata ir besidomintys šia sritimi turės galimybę pasiklausyti kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutės, mindfulness terapijos mokytojos Mildos Cibulskytės pranešimo. Taip pat mintimis dalinsis LEMON GYM grupinių treniruočių ekspertė ir sveikatingumo motyvatorė Agnė Mickevičiūtė-Butienė ir LEMON GYM trenerė bei grūdinimosi entuziastė Inga Mačiulytė.

Benediktas Jonuška

Apie šeimos sveikatą šiemet kalbės bene žinomiausias Lietuvoje šeimos gydytojas Valerijus Morozovas. Ant scenos taip pat lips medicinos centrų „Northway“ oftalmologė dr. Donata Montvilaitė ir dr. Ieva Gendvilienė, medicinos centrų „Northway“ burnos chirurgė. Didelė dalis mūsų sveikatos, be abejonės, priklauso ir nuo genų, o apie genetiką „Longevity“ konferencijos dalyviams pranešimą šiemet paruošė genetikas, medicinos mokslų daktaras Vaidas Dirsė.

Nauja tema konferencijoje – sveikata mūsų piniginėje

Šiemet viena teminė ašis konferencijoje – visiškai nauja. Dar niekada iki šiol „Longevity“ nebuvo kalbama apie finansinę sveikatą, nors aišku, kad tai – itin aktuali ir vis aktualėjanti tema, turint omenyje, jog žmonių gyvenimo trukmė ilgėja. Apie finansinį ilgaamžiškumą ir kaip pasiekti, kad gyvenimo trukmė bėgant metams ir amžėjant neprastėtų, pasakos  „Luminor Investicijų valdymas“ portfelio valdytojas Justas Daujotas ir Loreta Načajienė, „Luminor investicijų valdymas“ vadovė.

Galiausiai, bus erdvės įdomiems pokalbiams apie išskirtinį, neretai knygos ar filmo vertą kai kurių žmonių gyvenimo būdą. Konferencijos dalyviai išgirs ne tik ilgaamžiškumo entuziasto Artūro Samulio pranešimą, bet ir išskirtinį interviu su visame pasaulyje dėl savo žygdarbių, rekordų ir unikalaus metodo išgarsėjusiu olandu Wim Hof.

Login 2024. Valerijus Morozovas. Kaip neandertaliečiai longevity užsiiminėjo

„Longevity“ – jau trečią kartą vyksianti ilgaamžiškumo konferencija, kuri skirta padėti besirūpinantiems savo, savo vaikų ir paauglių sveikata geriau suprasti, kaip užtikrinti ilgesnį ir kokybiškesnį gyvenimą visai šeimai. Nemokama konferencija spalio 23 dieną pasitiks su dviem virtualiomis turinio erdvėmis. Pagrindinėje salėje žinomiausi Lietuvos ir užsienio pranešėjai, ilgaamžiškumo entuziastai, medikai ir išradėjai skaitys pranešimus. Šis turinys bus prieinamas Delfi Plius platformoje. Tuo tarpu pokalbių erdvėje, kuri bus matoma visiems Delfi.lt vartotojams, tiesioginės transliacijos metu žiūrovai galės užduoti klausimus ekspertams. Po konferencijos abiejų erdvių turinys bus patalpintas Delfi Plius platformoje ir pasiekiamas neribotą laiką. Daugiau informacijos apie „Longevity“ konferenciją ir pranešėjus rasite čia.