Delfi Plius prenumeratoriai „Longevity“ konferencijos pagrindinę salę stebi nemokamai, o pokalbių erdvė bus prieinama visiems Delfi skaitytojams. Renginys yra transliuojamas gyvai, todėl žiūrovai turi galimybę pasirinktam pranešėjui klausimus užduoti gyvai. Po renginio visų pranešimų įrašai bus pasiekiami Delfi Plius platformoje.

Genai, gyvenimas be skausmo, burnos ir akių sveikata, milijonas pensijai bei geriausia vieta gyventi

Konferencija prasideda 9:00 val., o pirmasis ant scenos lipa genetikas dr. Vaidas Dirsė su pranešimu „Kodėl svarbu susidėlioti savo organizmui personalizuotą protokolą?“. 9:30 – 10:00 „Longevity“ konferencijos scenoje išvysite Impuls trenerį ir judėjimo be skausmo specialistą Deimantą Vaitkevičių su tema „Impulsas aktyviam senėjimui be skausmo“.

10:00 – 10:30 val. Northway medicinos centrų burnos chirurgė dr. Ieva Gendvilienė dalinsis su burnos sveikata susijusiais ilgaamžiškumo patarimais, o 10:30 – 11:00 val. „Luminor investicijų valdymo“ vadovė Loreta Načajienė papasakos, kaip sukaupti milijoną savo pensijai.

Apie tinkamiausią vietą gyventi šeimai savo pranešime 11:00 – 11:30 val. pasidalins ilgaamžiškumo entuziastas Artūras Samulis, o 11:30 – 12:00 val. Northway medicinos centrų gydytoja oftomologė dr. Donata Montvilaitė pasakys, kaip išsaugoti sveikas šeimos akis.

Laimė, produktyvumas, meditacija, grybai, stresas, investavimas, vaikų sveikata ir fizinis intensyvumas

Norite visada būti produktyvūs? Apie tokių pastangų emocinę kainą 12:00 – 12:30 kalbės „Gradiali“ rinkodaros vadovė Rasa Burbė. Iškart po jos, 12:30 – 13:00 išgirsite labai laimingą „logOFF“ įkūrėjo ir kūrybos vadovo Almanto Dulkio pranešimą. 13:00 – 13:30 psichologė, kognityvinės elgesio terapijos psichoterapeutė, mindulness terapijos mokytoja Milda Cibulskytė pasakos apie meditacijos naudą ir supažindins, kodėl meditacija gali būti prevencinė priemonė prieš Alzheimerio ligą.

13:30 – 14:00 val. Northway medicinos centrų šeimos gydytojas Valerijus Morozovas atskleis vaikų sveikos gyvensenos pagrindus, o 14:00 – 14:30 Lemon Gym trenerė ir sveikatingumo mentorė Simona Poškuvienė pasakos, kuo svarbus individualizuotas požiūris į fizinio aktyvumo intensyvumą.

Apie 100 metų investavimo strategiją 14:30 – 15:00 val. kalbės „Luminor investicijų valdymas“ portfelio valdytojas Justas Daujotas, o 15:00 – 15:30 val. „Pulsetto“ bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius Vitalijus Majorovas paaiškins, kaip ugdyti ir pamatuoti savo atsparumą stresui.

Apie šiais laikais žaibiškai populiarėjančius funkcinius grybus 15:30 – 16:00 val. pasakos Tomas Varnas, UAB „MISHKAY Biotech“, valdančios „Pjaunu grybą“ prekės ženklą, vadovas. Paskutinis konferencijos pranešimas 16:00 – 16:30 val. – apie tai, kaip vaikus apsaugoti nuo rimtų traumų, o pranešėjas – vaikų chirurgas Benediktas Jonuška.

Visą šį turinį Delfi Plius prenumeratoriai gali nemokamai stebėti tiesiogiai, o po konferencijos matyti ir visus pranešimų įrašus.

Diskusijų erdvė atvira visiems Delfi vartotojams: štai, ką joje išgirsite

Tuo pačiu metu žiūrovai gali stebėti ir virtualią pokalbių erdvę. Čia 10:00 „Cannumo“ vadovas ir įkūrėjas papasakos apie fermentuotų gėrimų įtaką sveikatai. 10:20 – 10:40 val. dietistė, lektorė ir knygų autorė Vaida Kurpienė pasakos apie esmines mitybos taisykles, kurios padeda prailginti gyvenimą, o 10:40 – 11:00 val. „Longevity“ pranešėjai M. Cibulskytė ir A. Dulkys diskutuos apie tai, kaip ugdyti ilgaamžiškumą palaikančius įpročius.

Nuo 11:00 val. pokalbių erdvėje išgirsite diskusiją apie grūdinimo jėgą nuo šalto vandens iki sveikatingumo ritualų. Apie šitai kalbėsis Lemon Gym grupinių treniruočių ekspertė ir sveikatingumo motyvatorė Agnė Mickevičiūtė-Buitienė ir trenerė bei grūdinimosi entuziastė Inga Mačiulytė. Apie tai, kaip užtikrinti finansinį ilgaamžiškumą, 11:20 – 11:40 diskutuos jau anksčiau minėti konferencijos pranešėjai L. Načajienė ir J. Daujotas.

11:40 – 12:00 val. prie ekranų turėtų ateiti visi, kuriems įdomu, kaip mūsų kraujo rodmenys gali signalizuoti apie ligas ir senėjimą dar anksčiau, nei mes tai pajuntame fiziškai. Apie visa tai pasakos „ViroGates“ vyriausiasis mokslininkas dr. Jasper Eugen-Olsen. Iškart po to, 12:00 – 12:10 val. laukia išskirtinis interviu su „Ledo žmogumi“ vadinamu olandu, ekstremaliu sportininku, išradusiu unikalų sveikatinimosi metodą Wim Hof.

12:10 – 12:20 val. jūsų laukia Lemon Gym mindfulness praktika – susikaupimo ir mobilumo treniruotė, o 12:20 – 12:40 val. „Garden Gourmet“ augalinio maisto ambasadorė Vilma Kapočienė papasakos, ką valgysime 2025-aisiais ir dalinsis įdomiomis įžvalgomis apie fleksitarus.

12:40 – 12:50 val. skirkite 10 savo dienos minučių dar vienai praktikai: ekspertai praves virtualią dėmesingą viršutinės kūno dalies atpalaidavimo treniruotę. Iškart po jos, 12:50 – 13:00 val. numatyta diskusija su intervencinės radiologijos skyriaus vedėju, gyd. radiologu, miomosembolizacija.lt projekto iniciatoriumi Andrejevu Afansajevu. Medikas papasakos, kaip minimaliai invazinės operacijos tampa ateities medicina.

13:10 – 13:20 val. – dar akimirka ne teorinėms, o praktinėms žinioms: specialistai „Longevity“ žiūrovams praves atsipalaidavimo ir vidinės harmonijos seansą. Galiausiai, diskusijų erdvėje 13:20 – 13:40 val. išgirsite, kokia milžiniška hidratacijos įtaka jūsų ilgaamžiškumui. Apie tai išsamiai papasakos sertifikuota vandens somelje, „Akvilės“ prekinio ženklo įkūrėja Aistė Miliūtė.

Konferenciją ir diskusijas tiesiogiai stebėkite Delfi jau šiandien. Visa informacija apie renginį ir galimybė trokštamiausius pranešimus įsitraukti į savo kalendorių – čia.