Kaklo ir nugaros problemos

Ekspertai nesutaria, ar netinkama liemenėlė gali sukelti kaklo ir nugaros skausmus. Kai kurie tyrimai rodo, kad tai nėra susiję, tačiau kiti nustatė, kad dideles krūtis turinčios moterys dažniau segi liemenėlę, kuri neužtikrina tinkamo prilaikymo. Tai gali sukelti laikysenos problemų ir skausmą, rašoma portale webmd.com

Krūtų skausmas

Jei jūsų krūtys veržiasi per liemenėlės kaušelius, yra suspaustos pažastyse arba joms duria liemenėlės pakietinimai, netrukus jus pradės varginti krūtų skausmai.

Liemenėlė

Spenelių skausmas

Viena iš dažniausių priežasčių, kodėl skauda spenelius? Trintis. Per laisva arba per ankšta liemenėlė liečia odą ne ten, kur reikia, ir gali nutrinti bei sudirginti spenelius.

Odos problemos

Krūtys, kurios nėra tinkamai prilaikomos, gali nutįsti ir sukelti odos strijas, kurios lieka visam gyvenimui. Ant pečių taip pat gali atsirasti griovelių, nes petnešėlės ilgainiui įsirėžia į odą.

Galvos skausmai

Jei jaučiate galvos skausmus, kurių kilmės negalite paaiškinti, gali būti, kad dėl tų kalta liemenėlė. Dėl netinkamos liemenėlės gali atsirasti raumenų įtampa, kuri savo ruožtu gali sukelti galvos skausmus.

Geriausiai tinkanti liemenėlė

Pagrindinės vietos, į kurias reikia atkreipti dėmesį, kad liemenėlė jums tiktų: kaušeliai, priekinė juosta ir petnešėlės. Įsitikinkite, kad liemenėlės apatinė juosta yra pakankamai tvirta, kad neslystų, bet ir pakankamai laisva, kad galėtumėte lengvai prakišti pirštą tarp jos ir odos. Rinkitės liemenėlę su pakankamai plačiomis petnešėlėmis, kad jos neįsirėžtų į odą, ir tokio dydžio kaušeliais, kad krūtys į juos visiškai sutilptų.

Liemenėlė

Kaip rasti tinkamiausią dydį

Norėdamos išsiaiškinti savo liemenėlės dydį, apsilankykite apatinio trikotažo parduotuvėje, kur jums bus atlikti matavimai, arba atlikite juos pačios. Pirmiausia išmatuokite krūtinės apimtį iš karto po krūtimis ir suapvalinkite ją iki artimiausio sveiko skaičiaus. Tai bus jūsų liemenėlės dydžio dalis skaičiais.

Išsiaiškinkite savo kaušelių dydį

Tada išmatuokite krūtinės apimtį ties speneliais. Skirtumas tarp šios apimties ir krūtinės apimties po krūtimis parodys jūsų kaušelio dydį: jei skirtumas bus lygus 1 coliui (2,5 cm) – kaušelio dydis bus A, jei 2 coliai (5 cm) – B, 3 coliai (7,5 cm) – C, 4 coliai (10 cm) – D ir t. t. Jei jūsų krūtų dydis skiriasi, galite rasti įdėklų, kurie padės suvienodinti jų dydį, todėl liemenėlė geriau priglus.

Sportinė liemenėlė

Sportinių treniruočių metu jums reikia dvigubo krūtų prilaikymo, todėl rinkitės sportines liemenėles, kurios išlaikys krūtis vietoje bėgiojant, šokinėjant, sukiojantis ir lankstantis. Tačiau nebandykite tokį prilaikymą užtikrinti pernelyg aptemptomis liemenėlėmis: jos gali sukelti kaklo skausmus ir suspausti tiek, jog net nutirps rankos. Pernelyg ankšta liemenėlė spaus, varžys judesius ir gali nutrinti odą tiek, jog net kils kraujavimas, ypač ties apatine juosta. Jei turite tokių probleminių vietų, patepkite jas vazelinu ar sportiniu lubrikantu.

Kada atsisveikinti

Jei liemenėlę gerai prižiūrėsite, ji turėtų tarnauti jums kelerius metus. Skalbkite ją maždaug po dviejų – trijų segėjimo kartų, kad audinys pernelyg nesusidėvėtų. Stebėkite, ar liemenėlė neišsitampė ir ar neišlindo jos vielutės – tai ženklai, kad liemenėlė jau gali nebeatlikti savo funkcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją