Projektui pritarė 114 parlamentarų, 1 buvo prieš, dar 1 susilaikė.

Siūlomame įstatymo projekte numatyta, kad pasekmės sveikatos priežiūros specialistui, prižiūrinčiam studento praktiką, būtų taikomos įvertinus studento turimą kompetenciją.

Kaip aiškina projekto autoriai, „valstiečiai“ Rimantė Šalaševičiūtė ir Aurelijus Veryga, su dėstytojų atsakomybe dėl studentų klaidų susijusius pakeitimus būtina priimti tam, kad universitetai galėtų tinkamai vykdyti visavertes odontologijos vientisųjų studijų programas.

Parlamentarų teigimu, šiuo metu įstatymuose nėra reglamentuota odontologijos studijų krypties studentų galimybė bei atsakomybė studijų proceso metu dalyvauti teikiant ir teikti sveikatos priežiūros paslaugas, prižiūrint licencijuotam specialistui.

„Įstatymais būtina suteikti galimybes studentui atlikti pacientui tiriamuosius bei gydomuosius veiksmus ir nustatyti, kaip bus atlyginama studento, prižiūrimo dėstytojo, padaryta žala pacientui“, – teigiama aiškinamajame projekto rašte.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas praėjusią savaitę jau pritarė Vyriausybės išvadoms dėl šio projekto.

Odontologijos praktikos ir burnos priežiūros praktikos įstatymo pakeitimo projektas Seime buvo pateiktas praėjusių metų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją