Citrinoje yra kalcio, magnio, bioflavonoidų, citrinų rūgšties. Ji sudaro iki 8 proc. visų vaisiaus sulčių. Labiausiai citrina yra žinoma kaip gausus vitamino C šaltinis. Tačiau šis vitaminas suyra didesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje, todėl, norint išsaugoti gerąsias jos savybes, vaisiaus skiltelėmis gardinti reikėtų jau pravėsusią arbatą.
Bet netgi citrina arbatą gardinant taisyklingai – kiek jos reikėtų įdėti į arbatą, norint suvartoti paros vitamino C normą?
„Visi įsitikinę, kad citrinoje iš visų vaisių ir daržovių yra daugiausiai vitamino C. Tačiau tai tikrai nėra tiesa. Citrinoje vitamino C yra tikrai nedaug. Labai dažnai žmonės arbatą su citrina geria kaip vaistą peršalus. Tai nepadės. Tai ne ta priemonė, kurią reikėtų vartoti peršalus“, – sakė gydytojas Alvydas Unikauskas.
Daugiau apie citrinas – reportaže.