Dirbtiniai saldikliai. Prasidėjus pramoninio maisto erai ir siekiant kuo geresnio savo produkto patrauklumo buvo pradėta gausiai naudoti pridėtinį cukrų: ar gali būti kas nors skaniau už saldumą (netgi jeigu ir ne saldumyną valgai)? Saldumas sukelia priklausomybę, jo norisi vis labiau ir labiau, todėl vis sugrįši ieškoti ir pirkti konkretaus produkto. Bet tada atsirado nutukimo ir metabolinių sutrikimų banga ir cukrus tapo persona non grata informaciniuose produktų sudėties lentelėse. Visgi ne mūsų smegenyse. Smegenys nori jo nuolat. Buvo nuspręsta naudoti dirbtinius saldiklius, turinčius saldų skonį, bet neturinčius kalorijų. Na, bent jau mažiau, palyginus su cukrumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją