Apie 8,8 mln. žmonių vien Europos Sąjungoje kamuoja aritmija, kuri gali sukelti kitas sveikatos problemas: silpnaprotystę, ankstyvą mirtį, širdies smūgio riziką.
Ankstesni tyrimai nustatė ryšius tarp daug kakavos turinčių produktų vartojimo ir širdies sistemos sutrikimų. Dideli flavanolių, kurie pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kiekiai, padeda stiprinti širdį.
Tyrimo bendraautoris dr. Murray Mittlemanas teigia, kad jų tyrimas patvirtina saikingo juodojo šokolado vartojimo santykį su širdies sistemos sveikatos stiprinimu. Taip pat tyrimas atskleidė, kad daug kakavos turinčių produktų vartojimas gali sumažinti širdies ir kraujotakos ligų riziką.
Tyrime, kuris vyko 1993–1997 m., dalyvavo daugiau nei 55 tūkst. žmonių.