Ši medžiaga jam netyčia užtiško ant piršto ir jis vėliau šią patirtį įvardijo kaip mintis, virstančias vaizdiniais.

„Tuo metu vaistą kūrusi kompanija nežinojo, kuo LSD gali būti naudingas, todėl paėmė ir išsiuntė visiems norintiems psichiatrams, psichoterapeutams, kad ištirtų. Taip nutiko, kad 1970 metais ir psilocibinas, magiškieji grybai, ir LSD buvo įtraukti į pirmąjį narkotikų sąrašą.

Tai reiškia, kad yra didelė priklausomybės rizika ir nėra jokio medicininio panaudojimo – užbraukia visus atliktus tyrimus ir, deja, neturime nei jų duomenų, nei straipsnių“, – kalbėjo gydytojas psichiatras.

Magiškieji grybai buvo uždrausti ir dar anksčiau: prieš 400 metų ispanai užėmė Meksikos teritorijoje gyvenančių genčių žemes, o gentys, ypač majai, naudojo magiškuosius grybus savo religinėms apeigoms.

Konferencijoje „Login“ gydytojas psichiatras Jonas Fugalis apžvelgė, kaip magiškieji grybai gali būti panaudojami psichoterapijoje ir kokia jų nauda, jei jie pasitelkiami gydymo tikslams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)