Anot biuro specialistų, dažnai maitinamės instinktyviai. Tačiau instinktyvius pasirinkimus galime pakeisti į intuityvius ir pradėti maitintis sąmoningai.

Keisdami įsisenėjusius įsitikinimus naujais, pradedame keisti valgymo įpročius ir jaustis geriau. Biuro specialistai dalijasi patarimais, kaip ne tik pagerinti savo savijautą, bet ir sutaupyti savo piniginės turinį bei mūsų planetos išteklius.

„Rakto skylutės“ simbolis – sveikesniam pasirinkimui

Rakto skylutės ženklas

Vienas iš lengviausių būdų pradėti sąmoningą mitybą – pirkti „Rakto skylutės“ simboliu pažymėtus maisto produktus. Europos Sąjungoje registruotas prekės ženklas nurodo sveikatai palankius pasirinkimus.

Simbolio „Rakto skylutė“ tikslas – padėti vartotojams lengviau išsirinkti maisto produktus tarp kitų, tos pačios grupės maisto produktų. Tai įprasti produktai, tačiau juose yra mažesnis cukraus, druskos, sočiųjų riebalų, transriebalų kiekis, nėra maisto saldiklių, o grūdų turinčiuose gaminiuose išsaugota daugiau maistinių skaidulų.

Sumažinkite perdirbtų ir fasuotų maisto produktų vartojimą

Asociatyvi nuotr.

Dažniausiai būtent šie maisto produktai yra maksimaliai prisotinti kalorijų, druskų, konservantų, transriebalų. Biuro specialistai pataria rinktis tai, kas nėra fasuota ar iš anksto supakuota. Toks maistas bus natūralesnis, taip pat bus užkirstas kelias aplinkos taršai.

Kaloringus maisto produktus pakeiskite mažiau kaloringais

Kaloringų maisto produktų pakeitimas sveikesniais mažo kaloringumo maisto produktais gali padėti sumažinti kalorijų kiekį neribojant viso valgomo maisto kiekio.

Numesti svorį padeda mažesnio energijos tankio maisto produktų pasirinkimas – taip suvartojama mažiau kalorijų. Pavyzdžiui, daržovės turi mažą energijos tankį, o raudona mėsa ir sviestas atvirkščiai – kalorijų gausu. Taigi, pakeitus didelio energijos tankio maisto produktus mažesniais, ne tik lengviau kontroliuosite kūno svorį, bet dažniausiai tai bus ir sveikesnis pasirinkimas.

Rinkitės kokybiškus maisto produktus

Maisto produkto kokybė dažnai suvokiama kaip „geras skonis“. Vis dėlto, ne tik skonis pasako, ar produktas kokybiškas. Bendri reikalavimai yra apibrėžti Europos Sąjungos reglamentų, Lietuvos įstatymų, higienos normų.

Tai yra tam tikrų reikalavimų visuma, įskaitant maisto sudėtį, kuri turi būti kuo palankesnė sveikatai, išsaugant gerą skonį, tekstūrą bei išvaizdą. Biuro specialistai atkreipia dėmesį, kad kokybę sudaro daugybė veiksnių, kurių vartotojas dažnai nežino, todėl tam tikslui verta vadovautis specialiais ženklais, tokiais kaip „Rakto skylutė“, ir rinktis jais pažymėtus maisto produktus. Kokybiško maisto pasirinkimas gali padėti suvaldyti alkį, mažinti svorį ir palaikyti gerą savijautą, tuo pačiu užtikrinant visų būtinų organizmui maistinių medžiagų įsisavinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)