Apie tai, kodėl vasaros nuotykiai gali baigtis ne visai maloniai, bei kaip pasireiškia lytiškai plintančios ligos (LPL) gydytojas dermatovenerologas pasakojo tinklalaidėje „Sveiki gyvi“.

Nuo svingerių vakarėlių iki vaistų žmonai ir meilužėms

„Didesnis lytiškai plintančių ligų skaičius nustatomas jau nuo pavasario, kai žmonėms pakyla noras kažkuo užsiimti“, – juokauja gydytojas dermatovenerologas. O vasarą pasiekiamas atvejų pikas.

Vienos infekcijos gali pasireikšti vos per kelias dienas nuo nesaugių lytinių santykių, kitoms prireikia ir kelių mėnesių ar net pusmečio. Dažniausiai skundų dėl simptomų, pasak gydytojo, nebūna jokių, nes šios ligos yra tylios.

Jei visgi skundų yra, tai būna perštėjimas šlapinantis, išskyros, kraujo lašeliai, skausmingi lytiniai santykiai. Dažniau tikrintis ateina vyrai – T. Raudonio teigimu, vyrai labiau linkę turėti nesaugių atsitiktinių santykių nei moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)