Pasak tyrėjų, vyrų medžiagų apykaita vidutiniškai geriau reaguoja į daug angliavandenių turintį maistą, pavyzdžiui, avižas ir grūdus, po kelių valandų badavimo, o moterims geriau tinka maistas, kuriame yra daugiau riebalų, pavyzdžiui, omletas ir avokadai.

„Gyvenimo būdas yra svarbus mūsų bendros sveikatos veiksnys. Gyvename įtemptą gyvenimą, todėl svarbu suprasti, kaip iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi sprendimai, pavyzdžiui, ką valgyti pusryčiams, gali paveikti mūsų sveikatą ir energijos lygį. Nesvarbu, ar bandote numesti svorio, ar jį išlaikyti, ar tiesiog turėti daugiau energijos, svarbu suprasti savo mitybos poveikį medžiagų apykaitai“, – portalui „Scitechdaily“ sakė taikomosios matematikos doktorantė ir pagrindinė tyrimo autorė Stephanie Abo.

Šis tyrimas remiasi esama mokslinių tyrimų spraga, susijusia su lyčių skirtumais, kaip vyrų ir moterų organizmas perdirba riebalus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją