1. Šaltas kompresas

Šaltas kompresas yra vienas efektyviausių būdas kovoti su herpesu. Tam tiks ledo kubeliai, kurie padės sumažinti skausmą ir paraudimą. Tiesiog palaikykite ledo kubelį prie herpeso infekuotos vietos. Kartokite procesą kas tris ar keturias valandas, kol skausmas ir paraudimas atslūgs.

2. „Epsom“ (arba magnio) druska

„Epsom“ druska taip pat yra labai efektyvi priemonė. Sumaišykite saują šios druskos pusėje kibiro vandens ir darykite gauto tirpalo kompresus ant herpeso pažeistos vietos. Leiskite sudrėkintai vieta išdžiūti nenuplaudami druskos.

3. Citrina

Viena iš populiariausių ir dažniausiai naudojamų priemonių kovai su herpesu yra citrina. Paimkite griežinėlį citrinos ir uždėkite ant žaizdos. Palaikykite ir po kurio laiko pakeiskite panaudotą griežinėlį nauju.

Citrina yra labai efektyvu naudoti, kai tik imate jausti, kad iškils herpeso žaizdelė.

4. Šlapias arbatos maišelis

Šlapias arbatos maišelis padės herpeso žaizdelei greičiau užgyti. Kelias minutes pamirkykite juodos arbatos maišelį šiltame vandenyje ir vėliau pridėkite drėgną maišelį prie herpeso pažeistos vietos.

Taip pat galima juodojoje arbatoje pamirkyti vatos lapelį ir tuomet pridėti prie pažeistos vietos.
Juodoji arbata pasižymi priešuždegiminiu ir antivirusiniu poveikiu.

5. Alijošiaus sultys

Alijošius labai dažnai naudojamas įvairioms negalavimams gydyti. Jo ekstraktu ar sultimis tepkite herpeso pažeistą vietą. Tai turėtų padėti sumažinti niežulį ir paraudimą. Tepkite du partus per dieną maždaug 10-15 dienų.

6. Soda

Tai sena naminė priemonė žaizdelėms ir pritrintoms pūslėms gydyti. Pridėkite sodos prie pažeistos vietos ir ji sumažins niežėjimą. Soda taip pat džiovint herpeso pažeistą vietą ir leis jai greičiau užgyti.

7. Aliejai

Egzistuoja nemažai aliejų, kurie padeda gydyti odos ligas. Tepkite herpeso pažeistą vietą alyvuogių, kininės simondsijos (jojoba), arbatmedžio, rozmarino aliejumi ar vitaminu E. Stenkitės, kad aliejus ant odos išliktų kuo ilgiau, o geriausia juo pažeistas vietas tepkite nakčiai.

8. Juoda kava

Juoda kava labai padeda, jeigu herpeso žaizdelių yra burnoje. Tiesiog užplikykite juodos kavos, leiskite jai atvėsti ir vėliau paskalaukite burną. Taip darykite kelis kartus per dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)