„Siekiant užtikrinti ligoninės veiklos efektyvumą, išlaidų ir turto panaudojimą ir racionalumą bei priimamų sprendimų pagrįstumą, kol nėra subalansuotas ligoninės biudžetas, visus įstaigos išlaidas didinančius ir finansinei situacijai turinčius ligoninės vadovo sprendimus derinti su KUL dalininkais“, – komiteto siūlymą trečiadienį įgarsino A. Matulas.

SRK taip pat nutarė įpareigoti ligoninės vadovybę SAM ir Klaipėdos universitetui teikti kasmėnesinę įstaigos finansinės situacijos ataskaitą.

„Siekiant subalansuoti KUL pajamas ir išlaidas ir įgyvendinti KUL finansinės situacijos gerinimo priemonių planą, (...) užtikrinti kas mėnesį teikti priemonių plano įgyvendinimo ataskaitą KUL dalininkams“, – sakė A. Matulas.

Antanas Matulas

ELTA primena, kad pernai veiklą pradėjusi KUL, įkurta sujungus Klaipėdos universitetinę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines, yra įsiskolinusi daugiau kaip 11 mln. eurų. Apie tai pranešė naujienų portalas LRT. Audito KUL metu nustatyta, kad 2022 metų pabaigoje buvo ženkliai padidinti darbuotojų darbo užmokesčiai. Tų metų sausio–spalio mėnesiais etatinio darbo užmokesčio priskaitymų vidurkis siekė kiek daugiau nei 1,9 mln. eurų, o tų pačių metų gruodį – daugiau nei 2,9 mln. eurų.

Taip pat audito metu klausimų sukėlė KUL darbuotojų grupės kelionė į Graikiją gegužės 28–birželio 3 dienomis. Iš viešosios įstaigos „Edukaciniai renginiai ir mokymai“ KUL tarptautinį profesinio mokymo renginį-profesinės kompetencijos tobulinimo seminarą įsigijo už 29 722 eurus.

Viešuosius pirkimus 2022 metais vertinę auditoriai taip pat nustatė neatitikimų tarp ligoninės planuotų ir realiai įvykdytų pirkimų. Pavyzdžiui, tais metais buvo suplanuota įvykdyti 200 pirkimų, o įvykdyta 590 pirkimų.

Pirmadienį KUL apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas su ligonine ir Klaipėdos universiteto vadovybe pasirašė įstaigos finansinės stabilizacijos strategiją, pagal kurią planuojama, kad ligoninė pelningai pradės veikti jau artimiausiais mėnesiais.